Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Viaplay-serie om Harald og Sonja

Viaplay har startet innspillingen om kjærlighetshistorien rundt Norges kongepar.

Skrevet av / 10.06.23 - 09:01
Viaplay-serie om Harald og Sonja

Vår nordiske strømmetjeneste, som opplevde tidenes aksjesskrell på Stockholmsøren på mandag, forsetter sin imponerende produksjon av lokalt innhold.

Når går Viaplay i gang med en dramaserie om den virkelige historien rundt hvordan dagens norske kongepar, Harald og Sonja, ble et par, og utfordringene de møtte på veien – en kjærlighetshistorie som nesten kastet Norge ut i en konstitusjonell krise

Les også Kansellert! Etter kun to sesonger av krimnoirdramaet Perry Mason trekker HBO Max pluggen.

Stjerneskuddene Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell portretterer det unge kronprinsparet, og Anders Baasmo og Anneke von der Lippe spiller kong Olav og Sonjas mor Dagny Haraldsen.

Serien har akkurat startet innspilling.

Harald of Sonja (Foto: Viaplay)

Dramaserie Harald og Sonja forteller den smått fantastiske historien om dagens norske kongepar, og hvordan de kjempet i ni lange år for sin kjærlighet til hverandre.

Serien skildrer hvordan de møttes og holdt liv i det umulige forholdet. Motstanden var stor i folket, pressen, regjeringen og hos kong Olav. For at de skulle få gifte seg var de avhengig av kongens velsignelse.

Det er nemlig innfelt i Norges Grunnlov at «en arveberettiget prins eller prinsesse ikke må gifte seg uten kongens tillatelse», og aldri før hadde en europeisk tronarving inngått giftemål med en borgerlig person. En kronprins som giftet seg med en av folket ville sende sjokkbølger inn i den politiske ledelsen og i de europeiske kongehus.

Les også Mer Pørni! Viaplay lover mer tragikomikk fra Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni.

Sindre Strand Offerdal spiller rollen som kronprins Harald. Stortalentet har allerede fylt scener på Nationaltheatret. I pressemeldingen utdyper det unge talentet:

Kong Harald er kjent for en grunnleggende medmenneskelighet. Det er lett å se personligheten hans skinne gjennom institusjonen, med et glimt i øyet og en genuin menneskelig nysgjerrighet. Vi skal gjennom en omfangsrik reise som strekker seg over mange år, og jeg vil portrettere en person, ikke en kopi. Det er naturligvis en dyp respekt og litt ærefrykt som ligger i bunn, men jeg håper å kunne ta noen sjanser, slik jeg tror Hans Majestet selv ville gjort.

Han gleder seg veldig til å komme i gang med innspillingen av det som blir en av de største Viaplay-produksjonene til dags dato.

Den første sesongen vil bestå av fire episoder.

Harald of Sonja (Foto: Viaplay)

Gina Bernhoft Gørvell spiller rollen som Sonja, og hun har på sin side imponert stort som skuespiller på Det Norske Teateret. Hun sier at hun går til rollen med ærefrykt:

Dette er en historie om to som kjemper for kjærligheten gjennom mange år, med mange opp– og nedturer. Det at begge er til stede i dag gjør jo at man nærmer seg stoffet med ærefrykt og respekt, så jeg er glad, men selvfølgelig også nervøs for å fremstille en person som alle kjenner og har et forhold til.

Anders Baasmo Christiansen (Exit) har allerede erfaring i rollen som kronprins Olav fra Kongens nei, og skal nå spille ham som kong Olav.

Anneke von der Lippe (Troll, Nordsjøen) skal spille moren til Sonja, Dagny Haraldsen.

Les også Siste snort med gjengen Etter tre sesonger begynner både hovedkarakterene og serien å vise tretthetstegn. Men finalesesongen er vel verdt å få med seg.

Serien om kongeparet er skrevet og regissert av Vibeke Idsøe, kjent for Jakten på nyresteinen, 37 og et halvt og Løvekvinnen.

Dramasjef i Viaplay Group, Camilla Rydbacken, har store forventninger til serien:

Historien er som tatt ut av et eventyr. Samfunnet brukte tid på å akseptere det nye kronprinsparet, men kjærligheten skulle vinne til slutt. Harald og Sonja har alle ingrediensene til å bli en stor internasjonal seerfavoritt for alle som er glad i unike og ekte kjærlighetshistorier.

Les også Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Harald og Sonja har forventet Viaplay-premiere en gang i 2025; vi vil anta første halvår.

Mulig at Viaplay med Harald & Sonja aspirerer mot Nordens The Crown, da tror vi de ville servert oss en langt mer “eksplosiv” serie ved å fortelle historien om neste generasjon i det norske kongehuset; den utrolige historien om “engle-hviskeren” og sjarlatanen.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Scroll to Top