Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Netflix sikrer seg Spider-Man

Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.

Med stadig større konkurranse innenfor det lukrative strømmemarkedet, kjenner nok Reed Hastings & Co, i Netflix, konkurrentene puste dem i nakken.

Disney+ passerte nylig 100 millioner abonnenter globalt, og det på kun knappe halvannet år. Netflix har ca. 200 millioner abonnenter, og forsøker nå også å komme kontodelingen til livs.

Med en nysignert innholdsavtale mellom Netflix og Sony Pictures har verdens ledende strømmetjeneste sikret seg mange lukrative storfilmer, som blant annet Spider-Man– og Jumanji-serien.

 

Annonse

Med dette sikres Netflix eksklusiv tilgang til en mengde kommende Sony-filmer, så snart de har spilt ferdig på kinoene – i et vindu som for øvrig stadig krymper inn.

I følge Bloomberg har Sony forlangt i området $ 250 millioner for avtalen; det vites dog ikke hvor mye Netflix har betalt.

Annonse

Av de store Hollywood-studioene er Sony Pictures det eneste selskapet (etter at Paramount+ nylig kom på banen) som (ennå) ikke har sin egen strømmetjeneste.

“Bad Boys for Life” er en blockbuster-film fra Sony Pictures (Foto: Sony Pictures)

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Når nå et kravstort publikum, verden rundt, har blitt vant til å se storfilmene rett på sin egen TV, simultant med (en redusert) kinorelease, så spørs det om det er mulig å “presse tannkremen tilbake i tuben igjen” post korona.

Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.