Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix sikrer seg Spider-Man

Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.

Skrevet av / 13.04.21 - 15:45
Netflix sikrer seg Spider-Man

Med stadig større konkurranse innenfor det lukrative strømmemarkedet, kjenner nok Reed Hastings & Co, i Netflix, konkurrentene puste dem i nakken.

Disney+ passerte nylig 100 millioner abonnenter globalt, og det på kun knappe halvannet år. Netflix har ca. 200 millioner abonnenter, og forsøker nå også å komme kontodelingen til livs.

Les også Deler du Netflix-kontoen din? Netflix vil nå hindre abonnentene å dele abonnementet sitt med medlemmer utenfor husstanden.

Med en nysignert innholdsavtale mellom Netflix og Sony Pictures har verdens ledende strømmetjeneste sikret seg mange lukrative storfilmer, som blant annet Spider-Man– og Jumanji-serien.

 

Med dette sikres Netflix eksklusiv tilgang til en mengde kommende Sony-filmer, så snart de har spilt ferdig på kinoene – i et vindu som for øvrig stadig krymper inn.

Les også All film rett-på-strømming? Perioden der kinoene har enerett på å vise en film reduseres nå radikalt.

I følge Bloomberg har Sony forlangt i området $ 250 millioner for avtalen; det vites dog ikke hvor mye Netflix har betalt.

Av de store Hollywood-studioene er Sony Pictures det eneste selskapet (etter at Paramount+ nylig kom på banen) som (ennå) ikke har sin egen strømmetjeneste.

«Bad Boys for Life» er en blockbuster-film fra Sony Pictures (Foto: Sony Pictures)

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Les også Disney ryster kinobransjen! Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Når nå et kravstort publikum, verden rundt, har blitt vant til å se storfilmene rett på sin egen TV, simultant med (en redusert) kinorelease, så spørs det om det er mulig å «presse tannkremen tilbake i tuben igjen» post korona.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

Klar for Netflix!

Outer Range sesong 2 nærmer seg

Her er TRON: Ares

Kevin Costner presenterer "Horizon: An American Saga"

Vannmannen kommer hjem til deg

0
Scroll to Top