TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix sikrer seg Spider-Man

Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.

Med stadig større konkurranse innenfor det lukrative strømmemarkedet, kjenner nok Reed Hastings & Co, i Netflix, konkurrentene puste dem i nakken.

Disney+ passerte nylig 100 millioner abonnenter globalt, og det på kun knappe halvannet år. Netflix har ca. 200 millioner abonnenter, og forsøker nå også å komme kontodelingen til livs.

Med en nysignert innholdsavtale mellom Netflix og Sony Pictures har verdens ledende strømmetjeneste sikret seg mange lukrative storfilmer, som blant annet Spider-Man– og Jumanji-serien.

 

Med dette sikres Netflix eksklusiv tilgang til en mengde kommende Sony-filmer, så snart de har spilt ferdig på kinoene – i et vindu som for øvrig stadig krymper inn.

I følge Bloomberg har Sony forlangt i området $ 250 millioner for avtalen; det vites dog ikke hvor mye Netflix har betalt.

Av de store Hollywood-studioene er Sony Pictures det eneste selskapet (etter at Paramount+ nylig kom på banen) som (ennå) ikke har sin egen strømmetjeneste.

«Bad Boys for Life» er en blockbuster-film fra Sony Pictures (Foto: Sony Pictures)

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det tøft fremover.

Når nå et kravstort publikum, verden rundt, har blitt vant til å se storfilmene rett på sin egen TV, simultant med (en redusert) kinorelease, så spørs det om det er mulig å «presse tannkremen tilbake i tuben igjen» post korona.

Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Lyd & Bilde