TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Netflix lanserer sin første finske serie

Endelig er det Finlands tur til å nå et globalt Netflix-publikum.

forfatter
Publisert 10.05.22 - 08:31

De siste årene har Netflix sluppet en mengde lokalproduserte serier og filmer fra Danmark, Norge og Sverige (som The Rain, Ragnarok, Quicksand, Kjærlighet & anarki, Kastanjemannen).

Selv Island har fått sin lokale (meget gode) Netflix-serie: Katla. Nå er det endelig snart våre kjære (snart NATO-) naboer i øst sin tur.

Les også Pass deg for Kastanjemannen! Danskene viser nok en gang hvorfor de er ledene innenfor krimgenren i Norden.

I samproduksjons med statskringkasteren lanserer nå strømmegiganten Dance Brothers.

Dance Brothers sesong 1 1
Dance Brothers, sesong 1 (Foto: Netflix)

Netflix annonserer at Samuel Kujala og Roderick Kabanga vil få hovedrollene i Dance Brothers, den første finske serien med premiere på Netflix.

Dramaserien for unge voksne er en samproduksjon mellom Netflix og YLE, og er skapt og produsert Endemol Shine.

Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.

Dance Brothers handler om de to brødrene Roni (Roderick Kabanga) og Sakari (Samuel Kujala) som sliter med å tjene til livets opphold som profesjonelle dansere. For å hjelpe til med å finansiere dansedrømmene bestemmer de seg for å starte sin egen klubb, som sørger for inntekt, bolig og treningsrom. Deres unike klubb og imponerende danserutiner gjør dem raskt berømte.

Snart kolliderer kunstneriske ambisjoner og personlige relasjoner med kommersielle krav, og det blir business versus lidenskap. Lojaliteten og kjærligheten brødrene har til hverandre vil bli testet av den ene tingen som alltid har forenet dem – dansen.

To brødre, en klubb. Danser de for å leve, eller lever de for å danse?

I tillegg til Kabanga og Kujala, vil vi få se Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta og Cristal Snow i ledende roller.

Filmingen har allerede påbegynt i Helsingfors, med Max Malka som serieskaper, mens Taito Kawata regidebuterer. Serien lanseres en gang i løpet av 2023.

I pressemeldingen utdyper Malka:

Dette er et spesielt prosjekt, ikke bare fordi serien gir en unik og banebrytende portrettering av dansesgenren, men vi har laget en serie som vil vise frem det aller beste av finsk kreativitet på alle nivåer. Kombinasjonen av drama av høy kvalitet, spennende dans og en mangfoldig gruppe talenter gjør dette til drømmeprosjektet for oss.

Les også Alle nye strømmetitler, mai Disse seriene/filmene kan du strømme i mai - og nå vender Stranger Things tilbake!
Stranger Things sesong 4 1

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde