Nyhet

Katla slippes snart løs på Netflix

Om noen uker er det premiere for Netflix' første islandske originalserie.
forfatter

Strømmegiganten Netflix fortsetter sin, vel gjennomtenkte, strategi, med å gi seerne stadig mer lokalprodusert innhold.

Den 27. mai slippes sesong 2 av den norske ungdomsserien Ragnarok, og allerede tre uker senere kan vi underholdes med nok en nordisk serie – og den er regissert av ingen ringere enn Baltasar Kormákur!

Nå slipper Netflix teaseren til den nye serien, Katla, den første Netflix-serien fra Island.

 

Sesong 1 vil bestå av 8 episoder, og slippes globalt på Netflix den 17.  juni.

Serieskaperne bak den mystiske og psykologiske sci-fi serien er den internasjonalt anerkjente regissøren Baltasar Kormákur (101 Reykjavík, Contraband og Everest), samt Sigurjón Kjartansson.

Katla, sesong 1 (Foto: Netflix)

Ett år etter den undersjøiske vulkanen Katlas enorme utbrudd er freden og roen i den lille byen Vik forandret for alltid.

Samtidig som innbyggerne evakuerer området, blottlegger den smeltende isen mystiske ting som har ligget frosset inn i isbreen i tusenvis av år og fører med seg konsekvenser som ingen kunne ha forutsett.

Annonse
Katla, sesong 1 (Foto: Netflix)

Gríma leter fortsatt etter den savnede søsteren sin, som forsvant da utbruddet startet. Etter hvert som håpet om å finne henne forsvinner, begynner innbyggerne i området rundt å få besøk av uventede gjester.

Det kan være at det ligger noe gjemt under isbreen, som ingen hadde forutsett…

Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer
<
>
Katla, sesong 1 (Foto: Netflix)

 

Rollebesetningen består av Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki, Björn Thors, Haraldur Ari Stefánsson, Birgitta Birgisdóttir, Helga Braga Jónsdóttir, Björn Ingi Hilmarsson, Aldís Amah Hamilton, Hlynur Atli Harðarson, Aliette Opheim og Valter Skarsgård.

Vi gleder oss allerede – og kommer tilbake med en anmeldelse av serien så snart som mulig.

Les alle artikler i en uke for 19 kr.

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: