TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Trailer: Ragnarok, sesong 2

Netflix har nå sluppet traileren til sesong 2 av den norske serien Ragnarok

Det har kun gått litt over ett år siden Netflix lanserte sin norske TV-serie Ragnarok, et oppvekstdrama med en moderne spinn på norrøn mytologi.

Serien var i høyeste grad et nordisk prosjekt, med danske Mogens Hagedorn i registolen og Adam Price som manusforfatter og serieskaper. Innspillingen foregikk i den norske industribygda Odda, med islandske Gísli Örn Garðarsson i en av hovedrollene.

I dag slipper strømmegiganten den første traileren fra sesong 2:

 

Om den ikke akkurat falt helt i smak hos et samlet kritikerkorps, så fikk serien vanvittig mange seere.

Klassiker eller kalkun? Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?

Den 27. mai slipper Netflix sesong 2 av Ragnarok.

Ragnarok, sesong 2_3 Ragnarok, sesong 2_2 Ragnarok, sesong 2_4 Ragnarok, sesong 2_5 Ragnarok, sesong 2_6 Ragnarok, sesong 2_7 Ragnarok, sesong 2_9 Ragnarok, sesong 2_11 Ragnarok, sesong 2_1
<
>
Serieskaper, og manusforfatter, Adam Price (Foto: Netflix)

Vi befinner oss i den lille norske bygdebyen Edda, der lokalsamfunnet og kommuneøkonomien totalt domineres av industrigiganten Jutul AS. En gigantfabrikk som spyr ut forurenset røyk og skitner til lokale vassdrag. Lokal, og global, forurensing er da også et gjennomgangstema i serien.

Familien Jutul er blant Norges rikeste og på godfot med så vel lokale som nasjonale politikere og byråkrater, som gjør at de slipper unna med forurensningen og en forretningspraksis godt plassert i dunkle gråsoner. Pater familias er den Wall Street-aktige Vidar (Gísli Örn Garðarsson), flankert av sin stramme rektor-frue Ran (Synnøve Macody Lund, «Hodejegerne») og deres to ufordragelig bortskjemte rikmannsbarn Fjor og Saxa.

Den lille byen, omgitt av storslagen natur med majestetiske fjell og isbreer opplever nye konflikter i det familien til Magne (David Stakston), med bror Laurits (Jonas S. Gravli, «22 July») og mor (Henriette Steenstrup) vender tilbake til hjembygda. Mor jobber for Jutul, mens Magne sliter på skolen med lese- og skrivevansker; men han finner etter hvert sitt «sanne jeg» i løpet av sesong 1.

David Stakston som Magne/Tor, i «Ragnarok, sesong 2» (Foto: Netflix)

Sesong 2 plukker opp tråden der første sesong sluttet. Fra Netflix’ pressemelding kan vi lese følgende om handlingen:

Hva gjør du når du er en 17 år gammel elev på videregående skole, som nettopp har innsett at du står opp mot en eldgammel og ekstremt kraftig fiende som holder en hel by, kanskje til og med et helt land, i et jerngrep?

Magne må akseptere at nå som han er klar for kamp, er fiendene for mange og for sterke. Er det noen andre som, i likhet med han, har overnaturlige krefter? Og vil han være i stand til å finne disse menneskene i tide? Hva skjer når det viser seg at lillebroren hans Laurits, også er ganske eksepsjonell, men at han ser verden på en helt annen måte enn Magne? I den andre sesongen av Ragnarok blir konflikten tøffere, ondskapen mer fokusert og valgene blir stadig mer desperate. Midt i alt dette står Magne overfor det grunnleggende spørsmålet: Hvor langt er du villig til å gå for å redde familien din?

Samtlige av hovedrolleinnehaverne returnerer i sine roller, mens nye skuespillere er Vebjørn Enger, Benjamin Helstad, Billie Barker, Jesper Malm og Espen Sigurdsen.

Også denne sesongen er produsert av det danske filmselskapet SAM Productions.

https://youtu.be/e01Xq3GnyUA

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Lyd & Bilde