Børning 3: Solgt til Netflix

Koronapandemien stikker stadig nye kjepper i hjuler for kinoene - nå har produsentene solgt Børning 3 til Netflix.
Annonse
Annonse
forfatter

En av de senere års mest innbringende kinosuksesser (med over 800.000 solgte billetter!) her til lands har vært Børning-serien, i år lå alt til rette for den tredje filmen i bilfilmserien – så kom korona.

 

Førstefilmen kom allerede i 2014, mens Børning 2 (som foregikk i Norge og Finland) hadde premiere to år senere. Handlingen i tredjefilmen er satt til Tyskland der Roy (Anders B. Christiansen) må imponere sin kommende brud, Sylvia (Kathrine T. Johansen), med å vinne billøp på den legendariske Nürburgring-banen. Om ikke lurer Sylvias tyske ekskjæreste i buskene…

Les også
Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

Nå bekrefter filmprodusent John M. Jacobsen at han har solgt visningsrettighetene for Børning 3 til Netflix. Det medfører at ingen kinoer (om den i det hele tatt lanseres på kino) kan vise filmen etter 01.01.2021.

Annonse

Etter nåværende plan får filmen kinopremiere den 14. oktober, men så langt har den på grunn av koronastengte kinoer blitt flyttet tre ganger – og med økende smittetall og innskjerping fra byrådet i Oslo, er det meste usikkert.

Børning 1_3 Børning 1_2 Børning 1_4 „BØRNING 3“ Børning 1_6
<
>
Børning 3 (Foto: SF)

Med koronakrisen fikk vi stengte kinoer, utsatte premierer og nedstengte film- og serieproduksjoner. Med et påfølgende slunkent kinotilbud.

Så lenge smitten øker i samfunnet vil de amerikanske og europeiske kinoene i all hovedsak forbli stengt – og dermed holder Hollywood tilbake storfilmer fra internasjonal premiere.

En av filmene et sulteforet kinopublikum venter mest på, er gjensynet med Maverick (Tom Cruise) i Top Gun: Maverick. Opprinnelig skulle filmen hatt verdenspremiere den 26. juni. Etter koronautbruddet ble så premieren utsatt til den 23. desember i år.

Siste oppdatering er nå at Top Gun: Maverick ikke får premiere før den 2. juli 2021 (!).

Annonse

Den siste Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november i år.

I går ble 007-premieren nok en gang utsatt. Nå må vi vente helt til (minst) 2. april 2021 innen vi får høre det ikoniske «Shaken, not stirred»; men alt avhenger av hvordan pandemien utvikler seg.

Not Time to Die (Foto: MGM/Universal)

Eneste storfilmen vi har kunnet se på kino siden i sommer har vært Christopher Nolans fremragende, men sterkt kaotiske, Tenet. Selv innspillingen av Indiana Jones 5 er utsatt til «en gang neste år».

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix.

Jacobsen innser paradokset med at filmen slippes så kort tid etter kinopremieren på Netflix, men uttaler (fornuftig nok) til Dagbladet at: «Først og fremst er dette er en film som hører hjemme på det store lerretet, og den skal gå på kino, men det er klart, vi selger filmen til dem som betaler.»

Annonse

Det store spørsmålet for Børnigs del vil blir hvor mange som gidder å kjøpe kinobillett når de kan se den «gratis» på Netflix to og en halv måned senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Se den første, heftige, traileren til den nye storfilmen.
Også nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, vil produsere lokalt, nordisk, innhold.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.