TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Børning 3: Solgt til Netflix

Koronapandemien stikker stadig nye kjepper i hjuler for kinoene - nå har produsentene solgt Børning 3 til Netflix.

forfatter
Publisert 04.10.20 - 00:01

En av de senere års mest innbringende kinosuksesser (med over 800.000 solgte billetter!) her til lands har vært Børning-serien, i år lå alt til rette for den tredje filmen i bilfilmserien – så kom korona.

youtu.be/YrMzAH9U89E

 

Førstefilmen kom allerede i 2014, mens Børning 2 (som foregikk i Norge og Finland) hadde premiere to år senere. Handlingen i tredjefilmen er satt til Tyskland der Roy (Anders B. Christiansen) må imponere sin kommende brud, Sylvia (Kathrine T. Johansen), med å vinne billøp på den legendariske Nürburgring-banen. Om ikke lurer Sylvias tyske ekskjæreste i buskene…

Les også Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

Nå bekrefter filmprodusent John M. Jacobsen at han har solgt visningsrettighetene for Børning 3 til Netflix. Det medfører at ingen kinoer (om den i det hele tatt lanseres på kino) kan vise filmen etter 01.01.2021.

Etter nåværende plan får filmen kinopremiere den 14. oktober, men så langt har den på grunn av koronastengte kinoer blitt flyttet tre ganger – og med økende smittetall og innskjerping fra byrådet i Oslo, er det meste usikkert.

Børning 1_3 Børning 1_2 Børning 1_4 „BØRNING 3“ Børning 1_6
<
>
Børning 3 (Foto: SF)

Med koronakrisen fikk vi stengte kinoer, utsatte premierer og nedstengte film- og serieproduksjoner. Med et påfølgende slunkent kinotilbud.

Så lenge smitten øker i samfunnet vil de amerikanske og europeiske kinoene i all hovedsak forbli stengt – og dermed holder Hollywood tilbake storfilmer fra internasjonal premiere.

En av filmene et sulteforet kinopublikum venter mest på, er gjensynet med Maverick (Tom Cruise) i Top Gun: Maverick. Opprinnelig skulle filmen hatt verdenspremiere den 26. juni. Etter koronautbruddet ble så premieren utsatt til den 23. desember i år.

Siste oppdatering er nå at Top Gun: Maverick ikke får premiere før den 2. juli 2021 (!).

Den siste Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november i år.

I går ble 007-premieren nok en gang utsatt. Nå må vi vente helt til (minst) 2. april 2021 innen vi får høre det ikoniske «Shaken, not stirred»; men alt avhenger av hvordan pandemien utvikler seg.

Not Time to Die (Foto: MGM/Universal)

Eneste storfilmen vi har kunnet se på kino siden i sommer har vært Christopher Nolans fremragende, men sterkt kaotiske, Tenet. Selv innspillingen av Indiana Jones 5 er utsatt til «en gang neste år».

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix.

Les også All film rett-på-strømming? Perioden der kinoene har enerett på å vise en film reduseres nå radikalt.

Jacobsen innser paradokset med at filmen slippes så kort tid etter kinopremieren på Netflix, men uttaler (fornuftig nok) til Dagbladet at: «Først og fremst er dette er en film som hører hjemme på det store lerretet, og den skal gå på kino, men det er klart, vi selger filmen til dem som betaler.»

Det store spørsmålet for Børnigs del vil blir hvor mange som gidder å kjøpe kinobillett når de kan se den «gratis» på Netflix to og en halv måned senere.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

En kommentar om “Se trailer – Exit, sesong 3!”

  1. Gleder meg!

    Men håper det ender godt for gutta! Altså at de rir ned i solnedgangen mere steinrik, glad og dopet enn noensinne!

    Ønsker ikke noe moralstory her!!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Netflix gjør Spatial Audio tilgjengelig på flere titler Men du må være Premium-abonnement for å dra nytte av godlyden.
Mer mafiaforviklinger fra Stallone & Co! Fans av en tørrvittig, hardtslående (men myk på innsiden) Sly Stallone kan nå se frem til oppfølgeren.
Kokainsnorterne er tilbake! Hedonistene på Aker Brygge har mer heroin, og viagra, i safen!
Klart for sesong 2! Sopp-zombie-serien har virkelig slått an hos både publikum og kritikere - nå gir HBO Max grønt lys for sesong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer oss beinhard sosialrealisme, og gangsterhelvete – på inn- og utsiden av murene.
Følg Lyd & Bilde