Nyhet

Oppdatert Asus ZenBook S kommer med 3:2 skjerm

3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering

Skrevet av / 03.02.21 - 14:45
Oppdatert Asus ZenBook S kommer med 3:2 skjerm

Asus Zenbook S-serien består av ultrabooks med toppspesifikasjoner, og vanligvis befinner vi oss i den dyren enden av prisskalaen. Den siste modellen i serien, Asus ZenBook Flip S ga vi fem stjerner og våres spesielle anbefaling, så vi følger alltid godt med når det er nye ZenBooks S-modeller på vei fra den taiwanesiske elektronikkgiganten.

Og nå har vi fått en ny modell. Asus er nemlig klar med en oppgradert utgave av ZenBook S (UX393), nå med IPS touch-skjerm på 13,9″ i 3:2-format, et format som vi også har sett fra bl.a. Microsoft og Huawei med hhv Surface Laptop 3 og MateBook X.

Asus ZenBook S (UX393)
3:2-formatet betyr at det samlede skjermarealet blir større enn vanlig, og dessuten blir skjermen høyere enn hva man er vandt til. (Foto: Asus)

Første Asus ZenBook S med 3:2-skjerm

3:2-formatet har flere fordeler. Det totale skjermarealet blir større enn vanlig, og da blir skjermen også høyere enn hva man er vandt til.

Det får man spesielt stor nytte av når man leser nettsider eller jobber i klassiske produktivitetsverktøy som Word og Excel, men det betyr også at man opplever større svarte rammer og kommer litt lengre unna kinofølelsen på Netflix og Youtube.

Asus lover at 3:2-formatet forbedrer den nye ZenBook S med både 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering. I tillegg kommer maskinen med 100 prosent DCI-P3 fargeskala. Med andre ord skal den nye ultrabook være spesielt godt egnet til redigering av både bilder og video. Svart er virkelig svart, og man får full kraft på fargene og lysstyrken, lover Asus.

Asus har også fått plass til et numerisk tastatur – nemlig den såkalte NumberPad, som lyser opp et felt av numeriske taster på datamaskinens touchpad. (Foto: Asus)

Andre spesifikasjoner

Utover skjermen har de andre delene av den kommende Asus ZenBook S (UX393) også fått masse kjærlighet. Den ultrabærbare kommer med Intel Core i7-prosessor, Intel Iris X Graphics-arkitektur, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Wi-Fi 6 samt den såkalte NumberPad, som lyser opp et felt av numeriske taster på datamaskinens touchpad

Maskinen har også to USB-C innganger, som også støtter Thunderbolt 4, og en enkelt USB-A samt HDMI 2.0.

Maskinen måler 306 x 224 x 15.7 mm og veier 1,35 kg.

Pris og tilgjengelighet

Asus ZenBook S (UX393) er tilgjengelig nå til en veiledende pris på 19.990 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Endelig en ny Raspberry Pi

Nytt i MacOS Sonoma

Ny kompakt Surface-laptop

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Scroll to Top