TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Oppdatert Asus ZenBook S kommer med 3:2 skjerm

3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering

forfatter
Publisert 03.02.21 - 14:45

Asus Zenbook S-serien består av ultrabooks med toppspesifikasjoner, og vanligvis befinner vi oss i den dyren enden av prisskalaen. Den siste modellen i serien, Asus ZenBook Flip S ga vi fem stjerner og våres spesielle anbefaling, så vi følger alltid godt med når det er nye ZenBooks S-modeller på vei fra den taiwanesiske elektronikkgiganten.

Og nå har vi fått en ny modell. Asus er nemlig klar med en oppgradert utgave av ZenBook S (UX393), nå med IPS touch-skjerm på 13,9″ i 3:2-format, et format som vi også har sett fra bl.a. Microsoft og Huawei med hhv Surface Laptop 3 og MateBook X.

Asus ZenBook S (UX393)
3:2-formatet betyr at det samlede skjermarealet blir større enn vanlig, og dessuten blir skjermen høyere enn hva man er vandt til. (Foto: Asus)

Første Asus ZenBook S med 3:2-skjerm

3:2-formatet har flere fordeler. Det totale skjermarealet blir større enn vanlig, og da blir skjermen også høyere enn hva man er vandt til.

Det får man spesielt stor nytte av når man leser nettsider eller jobber i klassiske produktivitetsverktøy som Word og Excel, men det betyr også at man opplever større svarte rammer og kommer litt lengre unna kinofølelsen på Netflix og Youtube.

Asus lover at 3:2-formatet forbedrer den nye ZenBook S med både 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering. I tillegg kommer maskinen med 100 prosent DCI-P3 fargeskala. Med andre ord skal den nye ultrabook være spesielt godt egnet til redigering av både bilder og video. Svart er virkelig svart, og man får full kraft på fargene og lysstyrken, lover Asus.

Asus har også fått plass til et numerisk tastatur – nemlig den såkalte NumberPad, som lyser opp et felt av numeriske taster på datamaskinens touchpad. (Foto: Asus)

Andre spesifikasjoner

Utover skjermen har de andre delene av den kommende Asus ZenBook S (UX393) også fått masse kjærlighet. Den ultrabærbare kommer med Intel Core i7-prosessor, Intel Iris X Graphics-arkitektur, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Wi-Fi 6 samt den såkalte NumberPad, som lyser opp et felt av numeriske taster på datamaskinens touchpad

Maskinen har også to USB-C innganger, som også støtter Thunderbolt 4, og en enkelt USB-A samt HDMI 2.0.

Maskinen måler 306 x 224 x 15.7 mm og veier 1,35 kg.

Pris og tilgjengelighet

Asus ZenBook S (UX393) er tilgjengelig nå til en veiledende pris på 19.990 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde