Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: ASUS ZenBook Flip S UX371

Windows-hybrid som fenger

Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.

Skrevet av / 09.01.21 - 13:30
ASUS ZenBook Flip S UX371
Peter Gotschalk

Asus ZenBook Flip S er blant de første bærbare maskinene med Intels nye 11. generasjons Core-prosessor som havner på testbenken. Den nye prosessoren er basert på 10 nm-teknologi, og kommer med både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den siste versjonen av ZenBook Flip S vi hadde under lupen, var UX370UA, som vi ga vår spesielle anbefaling. Med den nye Intel-teknologien er den hybride Windows-maskinen oppgradert og optimert på en rekke punkter. Spørsmålet er bare om det er nok til at Asus ZenBook Flip S UX371 er et godt kjøp nå i begynnelsen av 2021.

Utseende og konstruksjon

Den nye ZenBook Flip S ligner sine mange forgjengere med kabinettet av aluminium og et børstet mønster med konsentriske sirkler på lokket. Et par solide hengsler forbinder skjerm og tastatur, og sørger for at maskinen kan foldes 360 grader om sin egen akse. Rammen rundt skjermen er svært smal, og med maskinens tykkelse på bare like over en centimeter er det ikke mange millimeter å file av.

Hybridmaskinen kan altså endres fra å være klappet sammen som en vanlig bærbar, til å være foldet slik at lokk og bunn er rygg mot rygg. I denne tablet-tilstanden gjør det svært kantede designet at maskinen dessverre er ubehagelig å holde i hendene i lengre tid av gangen. Men jeg lurer på om ikke de fleste brukere også vil bruke det hybride formatet på andre måter – for eksempel til film eller presentasjoner?

Den nye ZenBook Flip S ligner sine mange forgjengere med kabinett av aluminium og et børstet mønster med konsentriske sirkler på lokket. (Foto: Asus)

Det er god motstand og vandring i tastene, og tastaturet er ellers senket litt i forhold til resten av unibody-designet, så tastene flukter med kabinettet. Dermed er de også godt beskyttet når maskinen brukes i tablet-tilstand.

Pekefeltet er svært presist og følsomt, og har dessuten god størrelse. Asus har til og med fått plass til et numerisk tastatur – nemlig en såkalt NumberPad – som tenner et lysende felt av numeriske taster på maskinens touchpad. Det fungerer overraskende bra, og det er tøft at man til og med kan bruke touchpad-en som touchpad mens talltastene er slått på.

Skjerm og lyd

OLED-panelet i ZenBook Flip S UX371 byr på både høy oppløsning og lysstyrke. Dessuten er skjermen både Pantone-sertifisert og kommer med 100 % DCI-P3 fargeskala. Med andre ord er den bærbare maskinen svært velegnet til redigering av både bilder og video. Sort er virkelig sort, og når det gjelder, er det full trøkk i fargene og lysstyrken.

Lyden er dessverre ikke den beste, selv om Asus lover både surround-lyd og optimert lydkvalitet sertifisert av Harman Kardon. Kobler man til hodetelefoner, er lyden for så vidt veldig bra, men de innebygde stereohøyttalerne leverer en klart utilfredsstillende lydopplevelse, og mangler både tyngde og bredde.

Pekefeltet er svært presist og følsomt, og har dessuten en god størrelse. Asus har også fått plass til et numerisk tastatur – nemlig en såkalt NumberPad – som tenner et lysende felt av numeriske taster på maskinens touchpad. (Foto: Asus)

Ytelse og funksjoner

Under hjelmen sitter den nyeste 11. generasjons Intel Core i7-prosessoren samt Intel Xe graphics arkitektur. Dette betyr som nevnt at ZenBook S Flip støtter både Thunderbolt 4 og Wi-Fi 6.

Den nye prosessoren – i kombinasjon med hele 16 gigabyte LPDDR4-RAM – leverer en tilfredsstillende høy ytelse, noe våre Benchmark-resultater også dokumenterer, og samtidig utvikler ikke maskinen så mye varme at viftene må jobbe overtid.

Utvalget av porter er også godkjent. Med to ganger USB-C, som også støtter Thunderbolt 4, en enkelt USB-A samt HDMI 2.0 er ZenBook Flip S klar for det meste, og selv om den bærbare ikke har en 3,5 mm inngang til hodetelefoner, følger det en liten USB-C adapter med i pakken, så man fortsatt kan bruke sine gamle kablede hodetelefoner. Til gjengjeld er det litt mystisk at Asus ikke har funnet plass til en fingeravtrykksleser. Det ville øke sikkerhetsnivået, sammenlignet med den valgte løsningen med infrarødt webkamera.

Også batterilevetiden trekker litt ned i den samlede opplevelsen. Når vi gjør Benchmark-tester, utsettes maskinen riktignok for maksimalt stress uten batteribesparende funksjoner, inntil den går tom for strøm. Men et resultat på kun drøye tre timer er fortsatt i underkant av det vi hadde forventet.

Med to ganger USB-C, som også støtter Thunderbolt 4, en enkelt USB-A samt HDMI 2.0 er ZenBook Flip S klar for det meste. (Foto: Asus)

Konklusjon

I den testede konfigurasjonen koster Asus ZenBook Flip S UX371 15 999 kroner. For de pengene får man en lett, elegant, fleksibel og lynrask hybridmaskin med en av de beste skjermene vi har sett på en bærbar. Den er utstyrt med nyeste Intel-teknologi, og det er kun batterilevetiden og de innebygde høyttalerne som trekker litt ned i det samlede bildet.

Med andre ord er Asus ZenBook Flip S UX371 helt klart den ultralette bærbare med Windows man bør kjøpe akkurat nå, hvis både kvalitet og ytelse har høy prioritet.

Det bør også nevnes at om det ikke nødvendigvis må være Windows, bør man seriøst vurdere å investere i Apples nye 13” MacBook Pro med Apples egen M1-prosessor i stedet. Selv i den aller dyreste konfigurasjonen koster Macbook Pro bare noen få hundre kroner mer enn ZenBook Flip S, og når det gjelder ytelse, feier den gulvet med Windows-maskiner basert på 11. generasjons Intel Core-prosessorer.

Det er grunnen til at Asus ZenBook Flip S UX371 må nøye seg med en femmer, selv om vi gjerne gir den vår spesielle anbefaling. 6-tallet krever et nivå som for tiden kun Apple kan prestere.

Karakter
ASUS ZenBook Flip S UX371
Premium

Home mener

Helt fantastisk skjerm med 4K-oppløsning og sylskarpt bilde. Slankt og lett design med mange tilkoblingsmuligheter. 11. generasjons Intel Core-prosessor. Ikke helt tilfredsstillende batterilevetid. Mangler fingeravtrykksleser, og lyden i de innebygde høyttalerne er for tynn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Scroll to Top