Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kan ChatGPT huske ting om deg

OpenAI kunngjør via bloggen sin at de tester muligheten for ChatGPT til å huske ting brukerne diskuterer for å gjøre fremtidige chatter mer nyttige.

Skrevet av / 14.02.24 - 13:11
Nå kan ChatGPT huske ting om deg

Ved å huske ting som brukerne diskuterer i alle chatter, unngår man å gjenta informasjon, noe som gjør fremtidige samtaler mer nyttige, sier OpenAI, som understreker at brukerne har kontroll over ChatGPTs minne.

OpenAI ruller ut minnefunksjonen til en liten del av ChatGPTs gratis- og Plus-brukere denne uken for å finne ut hvor nyttig funksjonen er, og sier at de vil dele planer for en bredere utrulling.

Hvordan fungerer minnet?

Når du chatter med ChatGPT, kan du be chatboten om å huske noe spesifikt eller la den plukke opp detaljer på egen hånd. ChatGPTs hukommelse blir bedre jo mer du bruker den, og du vil merke forbedringene etter hvert, sier OpenAI.

Hvis du for eksempel sier at du foretrekker at møtenotater har overskrifter, punkter og handlinger oppsummert nederst, vil ChatGPT huske det og oppsummere møtene på den måten.

Og hvis du nevner at du har et lite barn som elsker jordbær, vil ChatGPT foreslå et jordbær med festlig hatt når du ber om hjelp til å lage et bursdagskort.

Les også ChatGPT surfer på nett Nå er Browse with Bing tilgjengelig for alle, og bildegeneratoren DALL-E 3 er også integrert.

Brukeren har kontrollen

Brukeren kan når som helst slå av minnet (Innstillinger > Personalisering > Minne), og når minnet er slått av, vil ingen minner opprettes eller brukes. Du kan også se og slette spesifikke minner eller slette alle minner (Innstillinger > Personalisering > Administrer minne).

ChatGPTs minner utvikler seg i takt med interaksjonene dine og er ikke knyttet til spesifikke samtaler, sier OpenAI og forklarer at hvis du sletter en chat, slettes ikke minnene, men du må slette selve minnet.

Hvis du vil ha en samtale uten å bruke minne, kan du bruke «midlertidig chat», som ikke vises i historikken, ikke bruker minne og ikke brukes til å utvikle OpenAIs modeller.

Les også ChatGPT sprer vingene Snart vil kunstig intelligens forstå stemmen din og gjenkjenne bilder.

Minne eller ikke minne

Som alltid når man deler personopplysninger, bør man vurdere den potensielle risikoen. I personvernerklæringen for Gemini (tidligere Bard) advarer Google mot å dele personopplysninger med sin AI-chatbot, ettersom det alltid innebærer en viss risiko.

Google presiserer at når du samhandler med Gemini, samler den inn informasjon om samtaler, plassering, tilbakemeldinger og brukerinformasjon – for å hjelpe selskapet med å levere, forbedre og utvikle produkter, tjenester og maskinlæringsteknologier.

Du kan lese mer om dette i personvernerklæringen her.

 

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top