Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

ChatGPT utvilker seg: Får stemmestyring og bildekommandoer

Snart vil kunstig intelligens forstå stemmen din og gjenkjenne bilder.

Skrevet av / 26.09.23 - 09:28
ChatGPT utvilker seg: Får stemmestyring og bildekommandoer

OpenAIs populære AI-chatbot, ChatGPT, får en oppgradering som utvider mulighetene for tekstbasert interaksjon. Brukerne vil nå kunne samhandle med ChatGPT ved hjelp av talekommandoer og opplasting av bilder. Disse forbedringene vil bli rullet ut til ChatGPT-abonnenter i løpet av de neste to ukene. Og vil være tilgjengelig for alle andre brukere kort tid etter.

Med talekommandoer kan brukeren ganske enkelt si spørsmålet sitt høyt, og ChatGPT konverterer tale til tekst, behandler spørsmålet og svarer med en menneskelignende stemme. OpenAI har investert i sin Whisper-modell for tale-til-tekst og introdusert en ny tekst-til-tale-modell for å muliggjøre naturlig lydgenerering fra tekstinndata. Brukerne kan velge mellom fem ulike stemmer for ChatGPT.

Les også Har ChatGPT blitt dummere? Forskere som har sammenlignet svar fra ChatGPT over tid konkluderer - overraskende nok - at de har blitt dårligere.

På den annen side gjør bildekommandofunksjonen det mulig for brukeren å laste opp bilder, på samme måte som med Google Lens. ChatGPT analyserer bildet og svarer på spørsmål knyttet til det visuelle innholdet. Brukeren kan også bruke et tegneverktøy eller skrive/tale tilleggsspørsmål for å gi kontekst til de bildebaserte spørsmålene. Denne multimodale tilnærmingen skal muliggjøre en mer interaktiv og dynamisk samtale med den kunstige intelligensen.

Selv om disse nye funksjonene utvider ChatGPTs muligheter, er OpenAI klar over de potensielle risikoene som er forbundet med syntetisk tale- og bildegjenkjenningsteknologi, hevder selskapet. Ondsinnede aktører kan potensielt misbruke disse funksjonene til etterligning eller svindel.

For eksempel har bildegjenkjenningsfunksjonen visse begrensninger for å beskytte personvernet. ChatGPT har for eksempel begrenset mulighet til å analysere og komme med direkte uttalelser om enkeltpersoner for å unngå misbruk.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

Lyd & Bilde
Scroll to Top