Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Microsoft gir oss en hurtigtast for AI

For første gang siden 1994 får vi en ny knapp på tastaturet, og den er AI-relatert.

Skrevet av / 06.01.24 - 10:03
Microsoft gir oss en hurtigtast for AI

Microsoft Natural Keyboard fra 90-tallet fikk vi plutselig en egen Windows-knapp i tillegg til Shift, Ctrl og Alt. Nå vil Microsoft introdusere en knapp for sin nyeste satsing, AI-assistenten Copilot. Nå gjenstår det bare å overbevise produsenter og forbrukere om at det er en god idé.

Det har vært et stort år for AI, og Microsoft har vært raske med å investere i OpenAI og dermed ChatGPT. Teknologi som de har tatt i bruk i nettleseren Edge, søkemotoren Bing og nå sist i assistenten Copilot. Microsoft har store planer om å integrere assistenten i alt fra Office til selve Windows. Senest ble den først lansert for Android og nå sist for iPhone.

Les også Hva pokker er Copilot? Microsofts nye assistent er lansert, og her er hvordan den er ment å fungere.

At de har stor tro på det, kommer tydelig frem når de ønsker å få dataprodusentene til å legge til en egen Copilot-knapp på tastaturene sine. Noe som for eksempel aldri skjedde med den forrige assistenten Cortana. Vi antar at tanken er at man raskt skal kunne tilkalle assistenten ved å trykke på en knapp.

Microsoft har lagt ut en kort video der vi ser den nye tasten mellom piltastene og høyre Alt-knapp. Et sted der det ofte finnes en menyknapp, en høyre Ctrl-knapp eller en ekstra Windows-knapp Arstechnica spurte Microsoft om knappen vil bli obligatorisk, og de svarte at dette ikke er tilfelle akkurat nå, men at de forventer at den vil komme på Windows 11-tastaturene «med tiden».

Spørsmålet er hvor gjennomtenkt det er å gjøre noe så drastisk med tastaturene for en funksjon som er så ny. Vi vet ikke engang om forbrukerne vil ønske å bruke Copilot. Risikoen er at vi sitter igjen med en rekke tastaturer med en unødvendig knapp som en konstant påminnelse om et mislykket forsøk.

Les også Ha det bra, Cortana Stemmeassistenten som først ble introdusert i Windows Phone, er nå så godt som død.

Les mer på Microsofts Blogg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top