Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Er Microsoft Copilot noe vi har gått glipp av?

Microsofts nye assistent er lansert, og her er hvordan den er ment å fungere.

Skrevet av / 02.11.23 - 14:14
Er Microsoft Copilot noe vi har gått glipp av?

Husker du den irriterende bindersen som dukket opp i Microsoft Office? “Det ser ut som om du skriver et brev. Vil du ha hjelp?”. Den ble introdusert i Office 97 og forsvant seks år senere. Nå prøver Microsoft igjen med en innebygd hjelper, men denne gangen basert på mye smartere kunstig intelligens.

Microsoft bruker allerede kunstig intelligens for å gjøre ting enklere i en rekke produkter, fra Microsoft 365 til søketjenesten Bing og nettleseren Edge. Men Copilot skal være en porblemfri opplevelse uansett hvilket produkt eller hvilken tjeneste du bruker.

Den finnes allerede i en tidlig versjon i Windows 11-oppdateringen som ble lansert i september, og er å finne i alt fra Paint og Photos til Clipchamp. I løpet av høsten har den sneket seg inn i Bing, Edge og Microsoft 365 Copilot.

Les også Bing AI-chat er ute Nå kan du snakke med søkemotoren som om det var en person og få konkrete svar i stedet for en rekke valg.

Microsoft 365 Copilot ble aktivert for amerikanske bedriftskunder i går sammen med Microsoft 365 Chat, en frittstående AI-assistent som ifølge Micosoft skal gjøre deg mer produktiv. Den skal for eksempel kunne hjelpe deg med å oppsummere lange e-poster du ikke orker å pløye gjennom, skrive et utkast til et svar når du har kjørt deg fast og lage PowerPoint-presentasjoner basert på Word-dokumenter. Den skal til og med kunne følge med på lange møter på egen hånd, holde oversikt over hvem som var til stede og fortelle deg hvilke oppgaver du har fått tildelt.

Om dette blir et nyttig produkt, spesielt på de skandinaviske språkene, gjenstår å se. Forhåpentligvis blir det mer populært enn “Clippy”, som alle elsket å hate.

Skjermbilde: Microsoft

 

Les mer på Microsofts Blogg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

NÅ er disketten endelig død!

Full HD er fortsatt i live

Første UPS for gamere

Razers nye gamingmus veier kun 55 gram

Raskt nettverk til en overkommelig pris

Nå er Google NotebookLM her

Nerdenes Jesus?

Den store KI-prosessorkrigen

Asus er hodestups forelsket i KI

Google skal lage AR-briller

ICQ-chat stenger

Copilot+ er et «mareritt for personvernet»

Scroll to Top