Nyhet

Microsoft legger ned Cortana i Windows 11 også

Stemmeassistenten som først ble introdusert i Windows Phone, er nå så godt som død.

Skrevet av / 17.08.23 - 15:54
Microsoft legger ned Cortana i Windows 11 også

Har du noen gang brukt Microsofts stemmeassistent Cortana? Den dukket først opp i mobiloperativsystemet Windows Phone, fordi man ikke ønsket å bruke Googles eller Apples teknologi. Og de siste årene har den blitt dypt integrert i Windows 10, med stemmestyring, påminnelser og muligheten til å åpne apper.

Men så gikk det fort nedover. I 2019 innså Microsoft at Cortana lå bak Alexa, Google Assistant og Siri. Da kansellerte de Cortana-appene for iOS og Android, noe som er forståelig siden de nok aldri har blitt brukt av noen. Deretter ble integrasjonen med Windows 11 fjernet, men den har fortsatt å eksistere som en selvstendig app.

Foto: Microsoft

Og nå blir den også helt borte fra Windows 11. I høst blir Cortana fjernet fra Microsoft Teams. Men helt død er den likevel ikke. Av en eller annen uforklarlig grunn vil den fortsette å eksistere i Outlook Mobile.

Microsoft har naturligvis ikke gitt opp ideen om stemmestyring og AI i Windows. Men fra nå av fokuserer de på Windows Copilot, en AI-assistent som bruker Bing Chat til å hjelpe brukeren. Sammen med stemmestyringen i Windows 11 blir den en erstatning for Cortana.

Les mer hos Microsoft.

 

Les også Bing AI-chat er ute Nå kan du snakke med søkemotoren som om det var en person og få konkrete svar i stedet for en rekke valg.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Oppkoblet interaktiv berøringsskjerm

Ha det bra, Cortana

Apple-1 selges på auksjon

Scroll to Top