Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Linux nå i 3 % av stasjonære datamaskiner

Etter 30 år på markedet har Linux nådd sin høyeste markedsandel noensinne med 3 % av operativsystemene i stasjonære datamaskiner.

Skrevet av / 15.07.23 - 12:00
Linux nå i 3 % av stasjonære datamaskiner

Selv om Linux har flere fordeler sammenlignet med Microsofts Windows og Apples MacOS, har det aldri slått gjennom i PC-verdenen. Brukere kjenner Windows og Apples MacOS alt for godt til å bytte til Linux, og operativsystemet har vært et nisjeprodukt for konsumentmaskiner.

Linuxiac rapporterer, med henvisning til Statcounter, at Linux i juni 2023 nådde 3 % markedsandel for operativsystem i stasjonære datamaskiner, noe som er ny rekord.

Linux har de siste ti årene gått fra en markedsandel for operativsystem på stasjonære datamaskiner på 1.30 % til 3.07 %. Foto: Statcounter

Ifølge data fra Statcounter har utviklingen de siste ti årene vært som følger når det gjelder operativsystem i stasjonære datamaskiner: Windows har gått fra 90.43 % til 68.23 %, MacOS fra 7.87 % til 21.32 %, Chrome OS fra 0.02 % til 4.13 % og Linux fra 1.30 % til 3.07 %.

Mens Linux i veldig liten utstrekning har blitt benyttet på stasjonære maskiner, dominerer det på servere, superdatamaskiner, edge-system og IoT på grunn av allsidighet, sikkerhet og åpne kildekoder

Trolig kommer populariteten for enheter som for eksempel Steam Dock å gjøre Linux mer akseptert av spillere, og da er det stor mulighet for at bruken på stasjonære og bærbare maskiner kommer til å vokse.

Les også Den driver meg til vanvidd – men jeg kan ikke legge den fra meg! Steam Deck ønsker å slå et slag for seriøs gaming på den håndholdte fronten. Og det betyr masser av performance, frustrerende feil og unektelig stort potensial.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

1 hendelser på “Linux nå i 3 % av stasjonære datamaskiner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Gjennomsiktig PC-skjerm med AI

"There's a new AI in town"

Arbeidsro på kontoret

Lyd & Bilde
Scroll to Top