Nyhet

Apple Mac Pro endelig med M2-prosessor

Oppdaterer Mac Studio og Mac Pro med M2 Ultra og opptil 192 GB minne.

Skrevet av / 05.06.23 - 20:15
Apple Mac Pro endelig med M2-prosessor

Apple Mac Pro havnet i skyggen av Apple Mac Studio, og etter testen av Studio-versjonen, fryktet vi at det ikke var liv laget lengre for Mac Pro. Det viser seg at det er det heldigvis. For akkurat nå har Apple oppdatert Mac Pro med Apple egen M2-prosessor, og likegodt gjort det samme med den mindre Mac Studio.

Begge maskinene er rettet mot krevende bruk, som i filmstudioer, kringkasting, musikkproduksjon og 3D-innhold.

Les også iMac Pro 27’’ Når en vanlig iMac ikke holder, er en Pro-modell det riktige valget, særlig for de mest krevende oppgavene.

I følge Apple er den nye Mac Studio er opptil seks ganger raskere enn den utgåtte 27-tommers iMac-en med 3,6 GHz Intel Core i9-prosessor, og tre ganger raskere enn den Mac Studio-utgaven vi testet med M1 Ultra.

M2 Ultra

Foto Apple

M1-prosessorene forsvinner fra årets utgave av Mac Studo. Som nå kan utstyres med opptil 192 GB minne med 800 GB båndbredde, 8 TB SSD-lagring, og støtte for seks Pro Display XDR-skjermer, en HDMI-utgang som har fått oppgradert båndbredde og støtter 8K-skjermer med opptil 240 Hz.

Mac Studio leveres også med M2 Max-prosessor med en 12-kjerners prosessorkjerne, opptil 38 grafikkjerner og 96 GB fellesminne, med 400 GBps minnebåndbredde.

Velger man M2 Ultra kan den leveres med opptil 24 prosessorkjerne og 76 (!) grafikkjerner, og 800 GBps minnebåndbredde.

Les også Den billigste Apple-skjermen treffer nesten blink Apples nye Studio Display er perfekt for mange, men håpløs for andre, og har en overraskende mangel.

Apple sier at en Mac Studio med M2 Max er opptil 50 prosent raskere enn M1 Max i After Effects, og en Mac Studio med M2 Ultra, er 50 prosent raskere på videobehandling i DaVinci Resolve, enn en Mac Studio med M1 Ultra.

Apple Mac Pro

Men det er Mac Pro som er den råeste Mac-en. Den er rett og slett oppsiktsvekkende med både ytelse og utvidbare muligheter vi knapt har sett i en Mac før.

Maskinen som raskt ble kalt rivjernet på grunn av luftehullene på fronten, kan også utstyres med M2 Ultra-prosessoren, men har også syv PCIe-plasser for de som trenger å plugge inn SDI-kompatible kort for alt fra lydkort til videokort, og flere skjermer.

Mac Pro er altså mer fleksibel enn en Mac Studio, hvor man ikke kan åpne kabinettet og legge til noe som helst.

Pro-utgaven har også åtte Thunderbolt 4-porter, seks av dem er bak mens de to andre er foran på kabinettet. Det er også tre USB-A-porter, to HDMI-porter med båndbredde som støtter 8K-skjermer opptil 240 Hz. Hodetelefonutgangen støtter hodetelefoner med høy impedans, som er ganske vanlig for hodetelefoner som brukes i studio.

Den har også Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.3, to 10 Gb Ethernet-porter, samt støtte for opptil seks Pro Display XDR-skjermer.

Mac Studio og Mac Pro kan bestilles i dag, og Mac Studio starter på 29.990 kroner, mens Mac Pro starter på 99.990 kroner. Pro-versjonen kan også leveres for rackmontering fra 109.990 kroner.

Les også Den mest sinnsyke maskinen vi har testet Apples Mac Studio er akkurat hva proffene trenger, men det er viktig at man velger rett utgave.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Oppkoblet interaktiv berøringsskjerm

Ha det bra, Cortana

Apple-1 selges på auksjon

Scroll to Top