Search
Generic filters
 itemprop

CES 2018

Grafikkgiganten vil ha inn en gaming-skjerm på godplassen i stua. Og Asus, Acer og HP skal levere dem.

Der hvor de fleste har sitt «husalter» stående i stuen, skal det fra nå av være en gaming-skjerm av like solide dimensjoner. Og hvor et alminnelig TV-signal kjørte ut 25 bilder i sekundet, skal de nye skjermene kunne levere varene i aktuelle 3D-spill. Med opptil 120 bilder i sekundet i 4K-oppløsning! Det fortalte Nvidias CEO og grunnlegger, Jensen Huang, på selskapets pressekonferanse på CES i Las Vegas.

Det nye initiativet kalles BFGD (Big Format Gaming Display – selv om F’en trolig vil bli omdøpt på folkemunne). Foreløpig har Acer, Asus og HP sagt ja til å levere BFGD-skjermer. Skjermene blir intet mindre enn 65 tommer, og i tillegg til den lynraske oppdateringsfrekvensen skal de også ha veldig lav «input lag». Altså tiden det tar å få et bilde gjennom elektronikken og ut på skjermen. En lysstyrke på 1.000 nits lover også godt for en intens spillopplevelse i stua.

Ifølge grunnlegger og CEO Jensen Huang fra Nvidia er vi i den mest spennende tiden i teknologihistorien. Foto: Nvdia

Ifølge Jensen Huang er spill veien framover, og han forutser at innen neste generasjon vil alle være gamere:

«Jeg tilhørte den første generasjoen av gamere. Før min generasjon var det ingen, men nå er gaming anerkjent som sport. Og det er den største sporten i verden. I mine barnebarns generasjon vil alle være gamere. Fra null til alle på tre generasjoner. Det er en utrolig stor industri,» sa den 54-år gamle Jensen Huang. 

Se hele pressekonferansen under:

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

SOMMERTILBUD
6 UKER LB+
FOR KUN 6 KR
Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
PRØV i 6 UKER
close-link