Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Samsung-retur med Windows-nettbrett

Samsung Galaxy TabPro S kommer med Windows 10.

Skrevet av / 08.01.16 - 09:25
Samsung-retur med Windows-nettbrett

Ikke siden Samsung ATIV Smart PC og Samsung ATIV Tab, har vi sett et Windows-nettbrett fra koreanske Samsung, men det ble det en endring på i Las Vegas på årets CES-messe, hvor Samsung løftet sløret av Galaxy TabPro S. Som tydeligvis er designet for å ta opp konkurransen med Microsofts egen Surface Pro 4. Og selvfølgelig med Apples iPad Pro, som jo også kommer med stor skjerm (12,9”).

Samsung Galaxy TabPro S kommer både i sort og hvid. Foto: Samsung
Samsung Galaxy TabPro S kommer både i sort og hvit. Foto: Samsung

Det er forøvrig verdt å bemerke, at Samsung tilsynelatende avviker fra et tidligere prinsipp om at kun Android-baserte produkter kalles “Galaxy”, hvilket til dels var grunnen til at de førstnevnte, tidligere Windows-nettbrettene var kalt “Ativ” – og til dels er grunnen til, at f.eks. Samsungs nyeste smart-ur heter Gear S2 og ikke Galaxy Gear S2 – det er nemlig basert på operativsystemet Tizen, ikke Android.

Galaxy TabPro S kommer med 12” S-AMOLED skjerm (2160 x 1440 piksler oppløsning) og Intel Core-M prosessor med 4 GB RAM og enten 128 eller 256 GB SSD.

Med nettbrettet følger det med et tastaturcover med taster i full størrelse.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Prisen kjenner vi ennå ikke, men i følge CNET.com, blir Galaxy TabPro S lansert globalt i løpet av neste måned. Hva det betyr for en mulig norsk lanseringsdato er det for tidlig å si noe om.

Spesifikationer:
Operativsystem: Windows 10 Home
Skjerm: 12” Super AMOLED, 2160 x 1440
Prosessor: 2,2 GHz Intel Core M
Hukommelse: 4 GB RAM / 128/256 GB SSD
Kamera: 5 MP + 5 MP
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC
Størrelse: 290,3 x 198,8 x 6,3 mm
Vekt: 693 g
Batteri: 5200 mAh

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top