Nyhet

Volkswagen starter produksjon av ID.5 kupé

ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
volkswagen id5 id.5 vw
forfatter

Like etter søsterselskapet Skoda annonserte Sportline-utgaven av Enyaq iV, annonserer Volkswagen at det kommer en kupéversjon av familie-SUV-en ID.4. Med det lite overraskende navnet ID.5.

VW ID.5 concept
Konseptbilde av ID.5. Illustrasjon: Volkswagen

Nyheten ble nylig sluppet på Twitter:


Oversatt til norsk:

«Det er offisielt: VW ID.3 og VW ID.4 etterfølges av VW ID.5! Dette ble bekreftet i en samtale mellom VW markedssjef Ralf Brandstätter og Wolfsburger Nachrichten. Kupéutgaven av SUV-en skal bygges i Zwickau. Markedslansering blir 2. halvdel av 2021! Den første pilotserien kjører allerede.»

Dette er omtrent samtidig som ID.4 vil nå sine kunder, så om ID.5 faktisk ruller ut av norske butikker før kalenderen viser 2022, er vi ikke like sikre på.

Vi har sett (og hørt) på Volkswagen ID.4! Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!

VW ID.5: Antatt rekkevidde

ID.4 kommer med batteripakke fra 51 kWt og 343 km (WLTP) rekkevidde, til 77 kWt og 505-517 km rekkevidde, avhengig av utgave. Det er naturlig å tro at ID.5 vil se tilsvarende batterispesifikasjoner, men antakelig med litt lengre oppgitt rekkevidde på grunn av forbedret aerodynamikk.

Mens det ikke ser ut til å bli mulig å oppgradere lydanlegget på ID.4 i første omgang, får vi håpe det er mulig å krysse av for skikkelig lyd i ID.5!

Artikkelfoto: Rendering av russisk publikasjon Kolesa, basert på spionbilder av tidlige prototyper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.