TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Volkswagen starter produksjon av ID.5 kupé

ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.

forfatter
Publisert 22.02.21 - 11:29

Like etter søsterselskapet Skoda annonserte Sportline-utgaven av Enyaq iV, annonserer Volkswagen at det kommer en kupéversjon av familie-SUV-en ID.4. Med det lite overraskende navnet ID.5.

VW ID.5 concept
Konseptbilde av ID.5. Illustrasjon: Volkswagen

Nyheten ble nylig sluppet på Twitter:


Oversatt til norsk:

«Det er offisielt: VW ID.3 og VW ID.4 etterfølges av VW ID.5! Dette ble bekreftet i en samtale mellom VW markedssjef Ralf Brandstätter og Wolfsburger Nachrichten. Kupéutgaven av SUV-en skal bygges i Zwickau. Markedslansering blir 2. halvdel av 2021! Den første pilotserien kjører allerede.»

Dette er omtrent samtidig som ID.4 vil nå sine kunder, så om ID.5 faktisk ruller ut av norske butikker før kalenderen viser 2022, er vi ikke like sikre på.

Les også Vi har sett (og hørt) på Volkswagen ID.4! Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!

VW ID.5: Antatt rekkevidde

ID.4 kommer med batteripakke fra 51 kWt og 343 km (WLTP) rekkevidde, til 77 kWt og 505-517 km rekkevidde, avhengig av utgave. Det er naturlig å tro at ID.5 vil se tilsvarende batterispesifikasjoner, men antakelig med litt lengre oppgitt rekkevidde på grunn av forbedret aerodynamikk.

Mens det ikke ser ut til å bli mulig å oppgradere lydanlegget på ID.4 i første omgang, får vi håpe det er mulig å krysse av for skikkelig lyd i ID.5!

Artikkelfoto: Rendering av russisk publikasjon Kolesa, basert på spionbilder av tidlige prototyper.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde