Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Volkswagen ID.4 kommer på slutten av året

Mens leveringen av Skoda Enyaq starter på begynnelsen av 2021, ser det ut til at vi vil få de første VW ID.4 på slutten av året.

Skrevet av / 24.08.20 - 14:55
Volkswagen ID.4 kommer på slutten av året

Ikke før har vi skrevet at Skoda lover at Enyaq kan kjøpes før den teknisk identiske Volkswagen ID.4, kommer det nå kontramelding fra Volkswagen. For selv om selve lanseringen kommer noen uker senere, ser det nå ut til at de første kundene vil få sin bil tidligere.

Forvirringen skyldes i stor grad koronaviruset, og hvordan det har påvirket produksjonslinjene.

Det siste vi hørte fra Møllers Skoda-avdeling var at lansering av Enyaq skjer den 1. september, mens de første bilene kommer på norske veier i begynnelsen av 2021. Og da menes rett over nyttår, altså januar.

Les også Korona-forsinket Men den blir ikke som på den nye tegningen.

Etter en prat med Anita Svanes, kommunikasjonssjef for Volkswagen-delen hos samme importør, kommer det frem at VW ID.4 får verdenslansering i slutten av september, mens de første bilene vil rulles ut på slutten av året.

Kamuflasjemalt VW ID.4. Foto: Volkswagen
Kamuflasjemalt VW ID.4. Foto: Volkswagen

ID.4 teknisk lik Enyaq

ID.4 og Enyaq er teknisk identiske, men karosseriet og interiøret blir ikke likt. Prisen på ID.4 forventes dessuten å bli noe høyere.

I likhet med Skoda Enyaq blir bilen tilgjengelig med firehjulstrekk og inntil 500 km rekkevidde. Men der vi vet at Enyaq får Canton lydanlegg som premium, vet vi ingenting om hva slags lyd som kommer i VW ID.4. Den mindre ID.3 tilbys med lyd fra Beats, så det er jo ikke en fjern gjetning at det også kan gjelde for storebror.

Firehjulstrekk-utgaven av Skoda Enyaq vil ikke komme på veiene før mot slutten av 2021. Når Volkswagen klarer å få ut 4WD-fingeren er ikke kjent.

Prisen på VW ID.4 er ukjent, men lillebror ID.3 koster fra 350.000 til 450.000 kroner avhengig av utstyrsnivå. Så får vi se.

volkswagen.no

Kamuflasjemalt VW ID.4. Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Kamuflasjemalt VW ID.4. Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

0
Scroll to Top