Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tysk elektrisk minibuss bygges etter Lego-prinsipp

eBussy er en modulopbygd el-minibuss, som både kan være camper, lastebil, pickup-truck og mye mer. Og den kommer på markedet i år!

Skrevet av / 07.01.21 - 17:05
Tysk elektrisk minibuss bygges etter Lego-prinsipp

Det tyske selskapet Electric Brands jobber på en elektrisk minibuss som er klar på markedet senere i år. Designet er noe helt for seg selv. Bussen er nemlig modulær etter «Lego-prinsippet», som i praksis betyr at samme grunnstamme benyttes for å konfigurere det elektriske kjøretøyet til en lang rekke forskjellige formål.

eBussy fås bl.a. som «Offroad Camper» med innebygd kjøleskap, TV, vanntank og håndvask. (Foto: eBussy)

Dermed fås eBussy i hele ti forskjellige utgaver, herunder som autocamper, minibuss, lastebil med og uten lasterom. I den «rene» utgaven veier bilen under 600 kg, men kan likevel klare last på opptil 1 tonn.

https://www.youtube.com/watch?v=47gWIfC00JM&feature=emb_logo

Hvert kjøretøy leveres som standard med åtte utskiftbare li-ion batterier, som til sammen leverer 10 kWh, men antallet batterier kan oppgraderes til 24 med en samlet ytelse på 30 kWh, som skulle sikre en rekkevidde på opptil 800 km.

Motorene sitter i hjulene og yter 20 hk hver, og bussen har firehjulstrekk. Det samlede dreiningsmomentet er 1.000 Nm, og eBussys topphastighet er knapt 100 km/t.

På standardutgaven som minibuss har eBussy både firehjulstrekk, soltak og lydsystem. (Foto: eBussy)

Det høres kanskje ikke så mye ut, men til gjengjeld er prisen også lettere på bankkontoen. Den billigste modellen koster nemlig kun EUR 15.800 (tilsvarende til ca. 163.000 kroner), og reserverer man sin eBussy nå får man også EUR 1.000 i rabatt på kjøpet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top