Tysk elektrisk minibuss bygges etter Lego-prinsipp

eBussy er en modulopbygd el-minibuss, som både kan være camper, lastebil, pickup-truck og mye mer. Og den kommer på markedet i år!
Annonse
Annonse
forfatter

Det tyske selskapet Electric Brands jobber på en elektrisk minibuss som er klar på markedet senere i år. Designet er noe helt for seg selv. Bussen er nemlig modulær etter «Lego-prinsippet», som i praksis betyr at samme grunnstamme benyttes for å konfigurere det elektriske kjøretøyet til en lang rekke forskjellige formål.

eBussy fås bl.a. som «Offroad Camper» med innebygd kjøleskap, TV, vanntank og håndvask. (Foto: eBussy)

Dermed fås eBussy i hele ti forskjellige utgaver, herunder som autocamper, minibuss, lastebil med og uten lasterom. I den «rene» utgaven veier bilen under 600 kg, men kan likevel klare last på opptil 1 tonn.

Hvert kjøretøy leveres som standard med åtte utskiftbare li-ion batterier, som til sammen leverer 10 kWh, men antallet batterier kan oppgraderes til 24 med en samlet ytelse på 30 kWh, som skulle sikre en rekkevidde på opptil 800 km.

Motorene sitter i hjulene og yter 20 hk hver, og bussen har firehjulstrekk. Det samlede dreiningsmomentet er 1.000 Nm, og eBussys topphastighet er knapt 100 km/t.

På standardutgaven som minibuss har eBussy både firehjulstrekk, soltak og lydsystem. (Foto: eBussy)

Det høres kanskje ikke så mye ut, men til gjengjeld er prisen også lettere på bankkontoen. Den billigste modellen koster nemlig kun EUR 15.800 (tilsvarende til ca. 163.000 kroner), og reserverer man sin eBussy nå får man også EUR 1.000 i rabatt på kjøpet.