Nyhet

Tesla Model Y kommer i august

Tesla har kommet med en oppdatering, og sier Model Y leveres i Norge fra august av.

Skrevet av / 09.07.21 - 09:26
Tesla Model Y kommer i august

Redaksjonen fikk akkurat en e-post fra Tesla, som informerer om at de første Model Y kommer til landet allerede i august.

Teslas Design Studio har blitt oppdatert med ny tidslinje for levering av bilmodellen i Europa. De som bestiller nå, anslås å få bilen i september, men de som har forhåndsbestilt for en stund siden kan forvente den allerede i august.

Lanseringsmodellen blir Model Y Long Range AWD, og kunder med en ordre med forventet levering i 2021 inviteres nå til å fullføre bestillingen sin.

Den mellomstore elektriske SUV-en har en forventet rekkevidde på 505 kilometer (WLTP). Design Studioet har også blitt oppdatert til å inkludere Enhanced Autopilot-pakken, som er nå også er tilgjengelig for andre Tesla-modeller.

tesla 4680 silicon battery cell
Den europaproduserte Tesla Model Y skal få de nye 4680 battericellene, med økt andel silisium i anoden for bedre kapasitet. Men de første bilene som nå kommer fra Shanghai, vil få Teslas eksisterende batteriteknologi. Illustrasjon: Tesla

Om Model Y

Model Y er en helelektrisk mellomstor SUV som er utformet for maksimal allsidighet og sikkerhet. Bilen har markedsledende rekkevidde, overlegen ytelse og den mest avanserte teknologien.

Bilen har panoramisk glasstak og høy sittehøyde, og vi loves en følelse av romslighet og en «fantastisk utsikt fra alle seter i bilen.»

Det fremre bagasjerommet og den nedfellbare andre seteraden gir til sammen 1,9 kubikkmeter bagasjeplass. I liket med Model 3 brukes ikke nøkler. I stedet kobles bilen til smarttelefonen din «for sømløs inn- og utgang». Bilen har en 15-tommers berøringsskjerm som gir tilgang til alle bilens funksjoner. Med Tesla-appen kan du fjernåpne bilen, Summon-funksjonen gjør at bilen kan kjøre seg selv ut av en trang parkering, og du har også mulighet for fjernvarming og -kjøling, GPS-sporing av bilen og hastighetskontroll (Speed Limit Mode). Blant annet.

Tesla Model Y. Foto: Tesla

Tesla lover at Model Y har maksimal sikkerhet ved kollisjon. Takket være lavt tyngdepunkt, en rigid struktur og «store kollisjonsdempende soner». Den har også god aerodynamikk, med en koeffisient på bare 0,23. Til sammenligning har verdens mest aerodynamiske bil (Mercedes EQS) en verdi på 0,20, så dette er alt annet enn en murstein på hjul!

Pris og tilgjengelighet

Utrullingen av Tesla Model Y starter etter planen som nevnt i august for Long Range AWD, og prisen på denne starter på 534.900 kroner.

Tesla Model Y kan bestilles her

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top