Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Svenske Vidde lanserer elektrisk snøscooter

I slutten av uken presenterer Vidde den elektriske snøscooteren Alfa

Skrevet av / 13.02.24 - 09:51
Svenske Vidde lanserer elektrisk snøscooter

Ute på snøscootertur i svensk villmark innså grunnleggerne at mye av naturopplevelsen ble ødelagt av eksos og støy fra maskinene. Snøscootere er nemlig fritatt fra utslipsskravene som gjelder for de fleste andre kjøretøy per i dag.

Vidde_webb-22 Vidde_webb-06
<
>
Foto: Vidde

De begynte derfor på et utviklingsprogram sammen med RISE (Research Institute of Sweden) for å utvikle teknologien som trengs for å gjøre snøscooteren elektrisk. Utfordringene har blant annet vært kjøreegenskaper, batteriytelse i arktisk klima og støydemping.

Vi har prioritert å utvikle det tekniske grunnlaget for kjøretøyet. Fokuset har derfor vært å utvikle en batteriløsning for vinterbruk, koble kjøretøyet til den digitale skyen for kontinuerlige oppgraderinger og å få til en perfekt vektfordeling som gir de beste kjøreegenskapene, bare for å nevne noe, sier Fredrik Blo, utviklingsansvarlig i Vidde.

Foto: Vidde

Designet på Alfa er en kombinasjon av form og funksjon utviklet i samarbeid med det italienske designbyrået Pininfarina.

I løpet av to år har et lite hovedteam i samarbeid med de aller beste partnerne tatt kategorien terrengmobilitet fra å være superskitten til å bli starten på en kretsløpsbasert elektrisk fremtid. Vi er stolte over å kunne presentere verdens reneste snøscooter på markedet den 18. oktober og ser frem til å begynne å godkjenne den i faktisk bruk sammen med våre partnere, sier Christan Lystrup, administrerende direktør og medgründer.

Blant de første kundene er Skellefteå Kraft, Sveaskog og Norske Røde Kors.

Flere tekniske detaljer, lanseringsplaner og priser forventes på lanseringsarrangementet 18. februar på ishotellet i Jukkasjärvi.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

4 hendelser på “Svenske Vidde lanserer elektrisk snøscooter”

    1. John Bjørnback

      Mange som trenger scooter bare til hyttekjøring. Vi har ikke scooterløyper for tur kjøring i Beiarn. Har bare løyve opp til hytta som er ca 3.5 km fra gården. Elektrisk scooter hadde vært perfekt for oss som aldri kjører mer en et par mil i løpet av ei helg. Taiga Nomad har 25kwh batteripakke. Aurora E-Sled har 21kwh. Holder i massevis til hyttebruk men selvfølgelig vil det ikke være mulig for reindrift.

    2. Den e nok beregna for de som har korte turer, og når hjem igjen på ei lading. For langturer går det nok ikke😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top