Nyhet

Snart kommer ID.4 GTX

Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
forfatter

Volkswagens nye el-SUV ID.4 har nylig kommet på norske veier, men versjonene som har vært solgt til nå har manglet noe som er viktig for mange nordboere: Nemlig firehjulstrekk. Det blir det ordning på nå: Denne uken lanseres nemlig den oppgraderte versjonen ID.4 GTX.

Verdenspremieren går av stabelen onsdag 28. april kl 1700, og du kan selv følge seansen på YouTube (link i bunn av artikkelen).

Den nye GTX-logoen signaliserer høyere ytelse. (Foto: Volkswagen)

GTX – nytt og sportslig medlem i ID.-familien

Det har lenge vært kjent at Volkswagens el-SUV etter hvert vil komme med trekk på alle fire, og den 28. april viser Volkswagen frem den nye toppmodellen i serien – ID.4 GTX  – for første gang. Volkswagen er kjent for sine GTI- og GTE-modeller med sportslig tilsnitt, mens de sportslige modellene i ID.-familien nå får betegnelsen GTX. Det vil stå for elektrisk mobilitet på en ny og sportslig måte, forteller Volkswagen i en pressemelding.

VW ID.4 GTX får (naturlig nok) en ekstra elektrisk motor foran i tillegg til bak, som til sammen vil levere rundt 300 hestekrefter og 460 Nm dreiemoment. Frontmotoren aktiveres på få millisekunder når det er behov for mer veigrep. Alternativt, i kjøremodusen Traction vil firehjulstrekken være permanent aktivert.Det er et lignende oppsett som Audi Q4 e-tron quattro leveres med. I tillegg kan vi nok blant annet forvente et mer sportslig understell: Nøyaktige spesifikasjoner ventes ved lansering.

Muligheter for oppgradert lyd?

Det store spørsmålet sett med Lyd & Bilde-øyne vil naturligvis være om ID.4 GTX også kan leveres med oppgradert infotainment og lyd: Mens for eksempel Audi Q4 e-tron kan bestilles med et oppgradert Sonos-system i kommende Q4 e-tron, har de som kjøper ID.4  – i alle fall til nå –  måttet ta til takke med et relativt trist, standard lydsystem.

Om ID.4 GTX faktisk får oppgradert lyd fra Dynaudio, Beats eller andre, er ikke bekreftet enda, men det ryktes at vi kan forvente «et oppgradert infotainment-system». Vi får sannsynligvis vite mer under den offisielle lanseringen 28. april!

Nå er den offisiell: Slik blir Audi Q4 e-tron Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.