TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Smart SUV

Får økt rekkevidde og bedre plass

forfatter
Publisert 21.01.21 - 10:01

Den lille Smart ForTwo er ikonisk. Småbilen som kan parkeres på tvers og har plass til to, var enormt populær sør i Europa. I Norden har den ikke fått skikkelig feste i markedet, selv ikke da de lanserte en firedørs ForFour, og puttet batterier i den.

Men denne kan bli langt mer populær.

Prototypen på bildene, viser hvordan den neste Smart-modellen kan bli seende ut. Det er en kompakt SUV-lignende elbil, med høyere bakkeklaring og innsteg, i samme klasse som Peugeot e-2008.


I følge Auto Express vil Smart SUV-en bli bygget i Kina på en ny elektrisk plattform utviklet sammen med Geely, som er kjent som eiere av Volvo, og halve Polestar.

I et innlegg på Linkedin, sier visepresident for salg og marketing i Smart, Daniel Lescow, at den nye SEA-plattformen som eSUV-en blir bygget på, er perfekt for elektriske småbiler.

Spesifikasjoner for den kompakte firedørs Smart-bilen, er ikke kjent, men Smart har hatt Hyundai Kona i kikkerten, og den har som kjent opptil 440 km rekkevidde. Trolig vil denne få flere batteripakker, for det er ikke alle som trenger over 40 mils rekkevidde.

Den vil garantert ha langt større rekkevidde en dagens Smart EQ ForFour, som ikke går lengre enn maks 130 km på en lading.

Smart ForFour

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Jeep blir elektrisk Jeep er ikke tidligst ute med elbiler, men snart kommer hele fire SUV-er.
Spar drivstoff med Google Maps Nå kan du finne den mest drivstoffbesparende ruten med Google Maps
Følg Lyd & Bilde