Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Smart SUV

Får økt rekkevidde og bedre plass

Skrevet av / 21.01.21 - 10:01
Smart SUV

Den lille Smart ForTwo er ikonisk. Småbilen som kan parkeres på tvers og har plass til to, var enormt populær sør i Europa. I Norden har den ikke fått skikkelig feste i markedet, selv ikke da de lanserte en firedørs ForFour, og puttet batterier i den.

Men denne kan bli langt mer populær.

Prototypen på bildene, viser hvordan den neste Smart-modellen kan bli seende ut. Det er en kompakt SUV-lignende elbil, med høyere bakkeklaring og innsteg, i samme klasse som Peugeot e-2008.


I følge Auto Express vil Smart SUV-en bli bygget i Kina på en ny elektrisk plattform utviklet sammen med Geely, som er kjent som eiere av Volvo, og halve Polestar.

I et innlegg på Linkedin, sier visepresident for salg og marketing i Smart, Daniel Lescow, at den nye SEA-plattformen som eSUV-en blir bygget på, er perfekt for elektriske småbiler.

Spesifikasjoner for den kompakte firedørs Smart-bilen, er ikke kjent, men Smart har hatt Hyundai Kona i kikkerten, og den har som kjent opptil 440 km rekkevidde. Trolig vil denne få flere batteripakker, for det er ikke alle som trenger over 40 mils rekkevidde.

Den vil garantert ha langt større rekkevidde en dagens Smart EQ ForFour, som ikke går lengre enn maks 130 km på en lading.

Smart ForFour

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

NIO vil jevne ut strømnettet

Ikonisk småbil blir billig

Her er stasjonsvogna

Tesla Cybertruck ruster

0
Scroll to Top