Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Smart Home-støtte kommer nå til Android Auto

Google vil gjøre det mulig å styre Smart Home-enheter direkte fra bilen.

Skrevet av / 23.04.23 - 10:20
Smart Home-støtte kommer nå til Android Auto

Du har nettopp forlatt hjemmet, men har glemt å skru av lyset eller aktivere alarmen. I skrivende stund må man flekke opp mobilen for å styre enhetene og funksjonene i ditt smarte hjem på avstand. Men sitter man bak rattet, kan man så klart ikke gjøre det.

(Foto: Google)

Men dette vil Google nå finne en løsning på, slik at du skal kunne styre alle hjemmets IoT-enheter fra skjermen i bilen. I hvert fall hvis kjøretøyet er basert på Google-plattformene Android Auto eller Android Automotive. Selskapet har i et blogg-innlegg, som du kan lese her, invitert utviklere til å konvertere deres Smart Home-apper til begge de to Google bilplattformene.

Det betyr i praksis at eiere av biler med Android Auto-støtte – eller basert på Android Automotive OS – snart vil kunne laste ned Smart Home-apper til sin bil fra Google Play. Hittil har Smart Home-apper til bilen kun vært tilgjengelige i beta-utgaver, men det nevnte blogg-innlegget fra Google har altså åpnet opp for at Smart Home-apper til bilen skal kunne legges opp i selskapets app-butikk.

(Foto: Google)

Og for å unngå forvirring:

Android Auto er en app, som kjører på mobilen. I likhet med Apple CarPlay kobler du mobilen til bilens dashboard (eller trådløst), og telefonens programvare overtar bilens display og bruker det som en ekstern skjerm. I stedet for å se bilens innebygde infotainmensystem ser du i stedet et brukergrensesnitt, som er laget av Google, sammen med alle kompatible Android Auto-apper, som er installert på mobilen din.

Android Automotive OS (AAOS) er derimot bilens infotainmentsystem. Google inngår avtaler med bilprodusentene om å få bilen til å kjøre Android i stedet for f.eks. Linux- eller QNX-system, og det inkluderer apper som Google Maps og Google Assistant. I dag kan du finne Android Automotive i bl.a. Polestar 2.

Les også Snart forsvinner CarPlay i GM-biler General Motors introduserer nytt infotainment-system og stenger ute mobilene i sine kommende elbiler.

Med Android Auto installerer du appen fra Google Play på mobilen, og når det gjelder AAOS bruker du bilens innebygde Play Store til å installere appen direkte i bilens innebygde lagring.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top