Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sensitive videoer deles på Tesla-kontoret

Videoer som var ment for opptrening av Teslas AI ble delt internt på kontoret som underholdning. Nå blir bilprodusenten saksøkt.

Skrevet av / 11.04.23 - 17:21
Sensitive videoer deles på Tesla-kontoret

Tesla sier selv at kameraene i bilene deres brukes til å assistere bilens automatiske system, og at de er “bygd fra grunnen av for å beskytte personvernet ditt”. Men nå kommer bekymringsfulle opplysninger om at bilder og videoer har blitt delt blant de ansatte som underholdning.

For å trene opp bilens AI til å gjenkjenne fotgjengere, trafikkskilt, andre kjøretøy og hindringer, bruker selskapet menneskelige vurderinger. De ser på videoer fra kundenes biler og kategoriserer ting som kjøretøyet oppfatter, slik at det i fremtiden kan gjenkjenne dem selv.

Memes på kontoret

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, som tidligere har intervjuet Tesla-ansatte, var det ikke det eneste de gjorde med videoene. De hevder at selskapets interne chattesystem ble brukt til å sende ut morsomme eller sjokkerende videoer for underholdningens skyld. En video viser visstnok bilens eier helt naken, og en annen en ulykke hvor et barn blir påkjørt av bilen.

Foto: Aly Song/Reuters

Tesla hevder videre at “videoopptakene er anonyme og ikke knyttet til verken deg eller bilen din”. Men sju av de tidligere ansatte fortalte Reuters at programmet de brukte kunne vise hvor videoen ble tatt opp, og dermed også kunne knyttes direkte til adresser.

Saksøkt i California

Nå opplyser Arstechnica at det er rettet et søksmål ved en domstol i California. De to advokatfirmaene Fitzgerald Joseph og Blood Hurst & O’Reardon, som representerer saksøkeren, vil behandle det som et gruppesøksmål der de saksøker selskapet på vegne av alle de berørte i saken.

Advokatene hevder at Tesla har en historie med personvernsbrudd, og viser til en artikkel fra The Wall Street Journal om hvordan Tesla blant annet måtte endre sin policy i Europa. Dette skjedde etter klager fra kunder og en undersøkelse fra nederlandske myndigheter. Men tydeligvis fortsatte selskapet likevel å filme i USA.

Kilde: Reuters

Tesla Model X Plaid: Verdens raskeste SUV – med verdens teiteste ratt

Yoke-rattet. Det er det merkeligste – og noe av det skumleste – vi har opplevd på norske veier.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Scroll to Top