Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

MINI Cooper SE fornyes

Kan bestilles nå.

Skrevet av / 18.10.23 - 13:46
MINI Cooper SE fornyes

Små biler har naturligvis små batterier, og det går som kjent ut over rekkevidden. Sjarmklumper som Honda E og Mini Cooper SE, kan være så morsomme å kjøre som bare det, men når rekkevidden sjelden når 200 km er det ikke like moro.

Derfor har vi og helt sikkert mange andre, ventet på småbiler med bedre rekkevidde. De behøver ikke å gå 600 km eller mer, så store batterier er det ikke plass til, men med nye Mini Cooper begynner det å ligne noe.

Den kompakte sjarmbomben er blitt ny fra innerst til ytterst, og det er ikke bare rekkevidden som er forbedret.

Les også Verdens morsomste elbil? En elektrisk utgave av den snertne Mini Cooper S, med lydanlegg fra Harman Kardon – what's not to like?

MINI Cooper E

Siden den første helelektriske Cooper SE ble lansert i 2020, har den elektriske utgaven vært den mest solgte Cooper-utgaven. Av 300.000 solgte Minier globalt i 2022, var over 43 000 elektriske.

Les også Moro så lenge det varer Den toppløse utgaven av Mini Cooper SE klarer ikke å forføre oss helt.

Den nye generasjon Cooper har den samme gjenkjennelige siluetten med de runde frontlyktene, og korte overheng. Denne gangen kan man velge mellom to versjoner, Cooper E og Cooper SE.

Den første er den enkleste, med den samme elmotoren på forhjulene, som vi kjenner fra den utgående modellen, med 184 hk.

Den klarer 0–100 km/t på de samme 7,3 sekundene som forgjengeren, men batteriet på 40,7 kWh, gir den lille fireseteren en WLTP-rekkevidde på inntil 305 kilometer.

Den runde OLED-skjermen er veldig synlig. Foto: Mini

Cooper E har en startpris på 309.900 kroner, ekskl. levering, og den kan bestilles nå.

MINI Cooper SE

Cooper SE med panoramatak. Foto: Mini

Det samme kan Cooper SE, men her er både ytelsen og batteriet heftigere. Den leverer 218 hk på forhjulene og har et dreiemoment på 330 Nm mot 290 Nm i Cooper E.

Her tar 0–100 km/t 6,7 sekunder. Batteriet har 54,2 kWh kapasitet, og gir hyggelige WLTP-tall med en oppgitt rekkevidde på inntil 402 kilometer.

Cooper SE har en startpris på 349.900 kroner ekskl. levering, og kan bestilles nå.

Rekkevidde på inntil 402 km er en betydelig forbedring fra forgjengeren. Foto: Mini

På ladestolpen kan man få hurtiglading med opptil 75 kW og 95 kW effekt, og batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent på i underkant av 30 minutter, i følge Mini.

Batteriet kan også forvarmes før ladingen starter for mest mulig effektiv lading. Lading fra veggladere kan foretas med opptil 11 kW.

Startpris rett over 300.000 kroner for Cooper E. Foto: Mini

De første bilen er ikke på veien før sommeren 2024. Senere kommer en helt ny elektrisk generasjon av den kompakte SUV-en Mini Countryman, og enda litt senere lanseres den helt nye crossoveren Mini Aceman.

En ny elektrisk cabriolet av Cooper SE sies det ingen ting om, men spionbilde av kamuflerte cabrioleter flyter rundt på nett allerede. Så regn med at en toppløs utgave kan bli en realitet, men ikke i år.

218 hk effekt i Cooper SE. Foto: Mini

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top