TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nå kan du få Tesla Model 3 uten tak! Men du må bestille den fra USA.

Hvem vil vel ikke ha en toppløs cabriolet-versjon av Tesla Model 3 eller Model S.

forfatter
Publisert 05.06.20 - 10:48

Elbiler er egentlig perfekt som cabriolet. Man kan nyte naturen, stillheten, fuglekvitter og kjenne lukten av nygrillet mat mens man triller avgårde uten å brenne hverken diesel eller bensin.

Dessverre er mulighetene for en toppløs elbil små, med unntakt for den nye Fiat 500e, må man tråle bruktmarkedet etter en Tesla Roadster hvis man vil kjøre både toppøst og miljøvennlig.

Eller, man kan ta en telefon til Newport Convertible Engineering, og bestille en Tesla Model 3 ,  eller Model S, med stofftak.

Les også om Tesla Model 3 Premium Sound

De holder til i Huntington Beach i California – hvor ellers – og har drevet med konvertering til cabriolet siden 1983. En viss erfaring har de altså, når de kapper taket av en Tesla og lager cab av den, hvilket er betryggende.

Her er 30 elbiler med ordentlig stereoanlegg

De gjorde Model S takløs allerede i 2014, og nå kan du få din egen cabriolet-versjon av Model 3.

Man kan alltids diskutere hvor estetisk vakkert det blir med et stofftak brettet over en Model 3, men som man kan se av bildene, har de klart å beholde mestepartenm av siluetten til en Model 3.

Bakdørene er intakt, men bakluken er endret for å gjøre plass til stofftaket når det brettes ned. B-stolpen er forsterket med en tverrbjelke for å bevare stivheten sånn noenlunde og ganske sikkert også for å tilfredsstille sikkerhetskravene.

Det koster litt da. Første må du ha en Model 3 som så må shippes til Newport-gutta, så må de gjøre jobben med konverteringen, og det koster rundt 30.000 dollar. 300.000 kr, altså, men da har du en ganske spesiell Tesla som garantert vil vekke oppsikt i rushtiden.

Jobben hevdes å ta to-tre måneder, og inkluderer også forsterkning av karosseriet, som er helt nødvendig hvis man skal kunne åpne døreene på en takkappet bil, uten at den klapper sammen.

For 39.000 dollar får man full pakke, det inkluderer fullelektrisk cab av verdens mest solgte elbil, og sånn kan man også skille seg ut i et hav av grå Tesla-er.

Tesla Model S under, for sammenligning.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde