Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

McIntosh MX950 Entertainment System

Velger du den nye Jeep Cherokee, får du et McIntosh-anlegg på 950 watt.

Skrevet av / 08.01.21 - 10:48
McIntosh MX950 Entertainment System

Hvis man ikke kan klare seg med McIntosh-anlegget hjemme, kan man heldigvis få et i bilen også. Hvertfall om man velger den nye 2021-modellen av Jeep Grand Cherokee i lang utgave med seks eller sju seter.

Den kan nemlig utstyres med et heftig anlegg på 950 w fra McIntosh, med høyttalere over alt for den virkelige stadionopplevelsen som gir Grateful Dead (eller Billie Eilish for den del) det massive lydbildet man bare kan oppleve på konsert.

Jeepen er utstyrt med Quadra-Trac firehjulsdrift og drives fremover med enten en 3,6-liters V6-er, eller en 5,7-liters Hemi V8-er, og vil bli tilgjengelig som hybrid i Europa.

Men anlegget er det samme, hvis man husker på å huke av for McIntosh MX950 Entertainment System når man bestiller bilen.

Da får man en 10-tommers pekeskjerm foran, og McIntosh velkjente potmetere, som man kan styre lyden til hele 19 høyttalere med – inkludert en 10-tommers subwoofer. Lyden er fordelt på 17 kanaler og drevet av tilsammen 950 forsterkereffekt.

Jeepen, som er like stor som en Bentley Bentayga, har høyttalerne fordelt på 12 plasseringer fra forsetene, til den bakerste seteraden, og McIntosh-logoen lyser fra høyttalergrillene foran og i dørene.

Lyden er tunet av McIntosh som har brukt sitt eget referanseanlegg i Binghamton, som referanse for lyden i Cherokee L.

McIntosh-anlegget har også støtte for Apple CarPlay og Android Auto, og man kan sette opp en Wi-Fi hotspot i bilen som alle kan strømme musikk fra.

Den svære Jeepen er tilgjengelig fra andre kvartal 2021, akkurat i tide til Den Store Bilferien 2021 altså.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top