Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Magnetisk betong lader elbilen mens du kjører

Amerikanske veimyndigheter vil teste en ny type betong som kan lade elbilene på veien - helt trådløst!

Lei av ladekø? En gang i fremtiden kan det hende du slipper å tenke på å lade. En ting er at elbilene får stadig bedre rekkevidde, og kan gå lengre mellom hver ladestopp: Etter hvert vil også også ladingen kunne foregå kontinuerlig mens man kjører.

Det tyske selskapet Magment tilbyr i dag trådløse, stasjonære dokkløsninger, hvor ladepunktet (strømspolen) er støpt ned i betonggulvlet. Nå har de også utviklet en ny type sementblanding for vei, fylt med magnetiske partikler. Denne skal gjøre det mulig å overføre elektrisiteten trådløst fra veibanen og opp til kjøretøyet. Magment hevder det skal gi en effektivitet som er sammenlignbar med fysiske ladestasjoner. Men så spørs det hvor mange kilometer (og i hvilken hastighet) man må kjøre for å lade i praksis?

Magment-blandlingen består av tradisjonell sement og magnetiske ferrit-partikler. (Foto: Magment)

Testes i USA

Teknologien er ennå på et tidlig stadie, og vil kreve omfattende testing. I tillegg er det nok mest praktisk i forbindelse med nye veiprosjekter. Magment har derfor alliert seg med veimyndighetene i den amerikanske delstaten Indiana, hvor de først vil teste og analysere betongens egenskaper. Senere er det planer om å lage en testbane for å teste om det er mulig å lade større kjøretøyer med opptil 200 kilowatt. Dersom testingen skulle være vellykket, kan det bli aktuelt å elektrifisere en større del av motorveien i Indiana.

Annonse

Hvem vet, kanskje teknologien også kan brukes her hjemme, eventuelt også for å holde veiene isfrie om vinteren?

Trenger mer trøkk! Volkswagen ID.4 er en nydelig bil å kjøre, men uten mulighet for oppgradert stereo, føler du deg aldri som sjefen på veien.

 

Annonse

 

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.