Nyhet

Kraftigere elmotor for mer moro

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Skrevet av / 19.07.21 - 14:10
Kraftigere elmotor for mer moro

Med Renaults rike racing-historie, er det nesten gitt at den kommende elektriske Renault 5, kommer i mer inspirerte utgaver. Alle som husker Renault 5 Turbo, eller den elleville turbo-utgaven med hekkmotor, vet at de kan hvis de vil.

I følge autoexpress, som har fått tak i konsepttegninger, vil den friskere varianten av den elektriske femmeren, bygges som en Alpine 5.

For de som trenger en oppfriskning av minnet, er Alpine Renaults hus-tuner. I starten et selvstendig selskap fra Dieppe i Frankrike, nå eid av Renault. Som også drifter det nye Alpine F1-teamet – per nå på sjuendeplass i formel 1 – tidligere Renault F1 Team, noe som viser at Renault mener alvor med Alpine.

Den knallblå bilen på bildene autoexpress har fått fra Avarvarii, er bygget på den samme CMF-BEV-plattformen som den elektriske femmeren vil bli bygget på, men modifisert med bredere sporvidde for å få plass til en 215 hk elmotor som driver forhjulene.

I denne utgaven vil 215 hk kunne gi 0-100-tider rundt sekstallet, og samme motor kan i følge Alpine, finne veien til en SUV-inspirert Alpine-utgave på et senere tidspunkt. Den kan i følge Alpines sjef for utvikling, Gilles le Borgne, komme med 215 hk i front, og noe helt nytt basert bak.

Hekkmotorisering i en eller annen form, uansett blir det sikkert ganske friske ytelser av det.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top