Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Kraftigere elmotor for mer moro

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Med Renaults rike racing-historie, er det nesten gitt at den kommende elektriske Renault 5, kommer i mer inspirerte utgaver. Alle som husker Renault 5 Turbo, eller den elleville turbo-utgaven med hekkmotor, vet at de kan hvis de vil.

I følge autoexpress, som har fått tak i konsepttegninger, vil den friskere varianten av den elektriske femmeren, bygges som en Alpine 5.

For de som trenger en oppfriskning av minnet, er Alpine Renaults hus-tuner. I starten et selvstendig selskap fra Dieppe i Frankrike, nå eid av Renault. Som også drifter det nye Alpine F1-teamet – per nå på sjuendeplass i formel 1 – tidligere Renault F1 Team, noe som viser at Renault mener alvor med Alpine.

Den knallblå bilen på bildene autoexpress har fått fra Avarvarii, er bygget på den samme CMF-BEV-plattformen som den elektriske femmeren vil bli bygget på, men modifisert med bredere sporvidde for å få plass til en 215 hk elmotor som driver forhjulene.

I denne utgaven vil 215 hk kunne gi 0-100-tider rundt sekstallet, og samme motor kan i følge Alpine, finne veien til en SUV-inspirert Alpine-utgave på et senere tidspunkt. Den kan i følge Alpines sjef for utvikling, Gilles le Borgne, komme med 215 hk i front, og noe helt nytt basert bak.

Hekkmotorisering i en eller annen form, uansett blir det sikkert ganske friske ytelser av det.

Annonse

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Bytter ut hekkspoiler med vinge.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.