Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kona med Krell

Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Skrevet av / 23.10.20 - 16:09
Kona med Krell

Ikke alle har hørt om Krell. De som har det, vet at her må man gjerne grave dypt i lommeboken. La oss si det sånn: har du 100.000 kroner, har du ikke en gang råd til en forsterker å ha i stua…

Men Krell sysler også med bilstereo, under merkenavnet Krell Automotive, og dette er ikke like dyrt. Men billig er det ikke, og som vi har fått erfare med Hyundai Kona, så er det definitivt kvaliteter over det også.

Lydanlegget i Hyundai KONA kommer fra KRELL. Foto: Geir Nordby, L&B
Lydanlegget i Hyundai Kona kommer fra Krell. Foto: Geir Nordby, L&B

For å få lydanlegget fra Krell i din Hyundai Kona trenger du Premium-pakken. Den kostet 46.000 kroner ekstra, inntil nylig. Men nå er det faktisk ikke lenger mulig å bestille bilen uten premiumpakken. Startprisen er nå 400.900 kroner, og det inkluderer Krell-anlegget.

kona speaker placements
1: 1 x 100mm senterhøyttaler. 2: 2 x 25mm front diskanter. 3: 2 x 160mm front mellomtoner. 4: 2 x 160mm bakre mellomtoner. 5: 1 x 200mm subwoofer.
6: 1 x 400W 8-kanals forsterker

Lydanlegget fra Krell

Anlegget består av åtte høyttalerelementer, hvor senterhøyttaleren er fulltonehøyttaler. Foran finner vi en 6,5″ mellomtone og et 1″ diskantelement i hver dør, mens baksetene kun har hvert sitt mellomtoneelement. I bagasjerommet på høyre side er den 8″ store subwooferen montert. Til å drive det hele har man en forsterker på totalt 400 watt.

Hyundai Kona KRELL center speaker
Senterhøyttaleren er viktig for lydbildet. Foto: Geir Nordby, L&B

Hyundai Kona: Førsteinntrykket

Lyden av Kona med Krell er klokkeklar, med flott tonalitet på sangstemmer. I tillegg kan anlegget spille høyt. Det opereres enkelt via den 7″ pekeskjermen, som er lyssterk og fin selv når man kjører i sollys.

Bilen kan ellers skilte med glimrende rekkevidde på nesten 50 mil teoretisk, og selv i rimeligste premium-utgave kommer den med aktiv filholder og filskifteassistent. Smart cruise control med stopp-og-start køfunksjon er særdeles kjekk å ha i rushtrafikken, og blindsonevarsleren har sagt i fra et par ganger allerede.

Hyundai Kona KRELL subwoofer
I bagasjerommet finner du den 8 tommer store subwooferen. Foto: Geir Nordby, L&B

Her er en hel del hjelpemidler for en trygger trafikal hverdag, som skiltleser og ryggeradar for kryssende trafikk. Men vi savner 360 graders kamera.

Hele vår vurdering av bilen med Krell-anlegget kan du lese snart.

Hyundai Kona KRELL spread
Landeveiskjøringen er best med fet lyd. Foto: Geir Nordby, L&B

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Kona med Krell”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top