TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Kona med Krell

Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

forfatter
Publisert 23.10.20 - 16:09

Ikke alle har hørt om Krell. De som har det, vet at her må man gjerne grave dypt i lommeboken. La oss si det sånn: har du 100.000 kroner, har du ikke en gang råd til en forsterker å ha i stua…

Men Krell sysler også med bilstereo, under merkenavnet Krell Automotive, og dette er ikke like dyrt. Men billig er det ikke, og som vi har fått erfare med Hyundai Kona, så er det definitivt kvaliteter over det også.

Lydanlegget i Hyundai KONA kommer fra KRELL. Foto: Geir Nordby, L&B
Lydanlegget i Hyundai Kona kommer fra Krell. Foto: Geir Nordby, L&B

For å få lydanlegget fra Krell i din Hyundai Kona trenger du Premium-pakken. Den kostet 46.000 kroner ekstra, inntil nylig. Men nå er det faktisk ikke lenger mulig å bestille bilen uten premiumpakken. Startprisen er nå 400.900 kroner, og det inkluderer Krell-anlegget.

kona speaker placements
1: 1 x 100mm senterhøyttaler. 2: 2 x 25mm front diskanter. 3: 2 x 160mm front mellomtoner. 4: 2 x 160mm bakre mellomtoner. 5: 1 x 200mm subwoofer.
6: 1 x 400W 8-kanals forsterker

Lydanlegget fra Krell

Anlegget består av åtte høyttalerelementer, hvor senterhøyttaleren er fulltonehøyttaler. Foran finner vi en 6,5″ mellomtone og et 1″ diskantelement i hver dør, mens baksetene kun har hvert sitt mellomtoneelement. I bagasjerommet på høyre side er den 8″ store subwooferen montert. Til å drive det hele har man en forsterker på totalt 400 watt.

Hyundai Kona KRELL center speaker
Senterhøyttaleren er viktig for lydbildet. Foto: Geir Nordby, L&B

Hyundai Kona: Førsteinntrykket

Lyden av Kona med Krell er klokkeklar, med flott tonalitet på sangstemmer. I tillegg kan anlegget spille høyt. Det opereres enkelt via den 7″ pekeskjermen, som er lyssterk og fin selv når man kjører i sollys.

Bilen kan ellers skilte med glimrende rekkevidde på nesten 50 mil teoretisk, og selv i rimeligste premium-utgave kommer den med aktiv filholder og filskifteassistent. Smart cruise control med stopp-og-start køfunksjon er særdeles kjekk å ha i rushtrafikken, og blindsonevarsleren har sagt i fra et par ganger allerede.

Hyundai Kona KRELL subwoofer
I bagasjerommet finner du den 8 tommer store subwooferen. Foto: Geir Nordby, L&B

Her er en hel del hjelpemidler for en trygger trafikal hverdag, som skiltleser og ryggeradar for kryssende trafikk. Men vi savner 360 graders kamera.

Hele vår vurdering av bilen med Krell-anlegget kan du lese snart.

Hyundai Kona KRELL spread
Landeveiskjøringen er best med fet lyd. Foto: Geir Nordby, L&B

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde