Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

I-Pace får induksjonslading

Oslo får verdens første trådløse ladenettverk.

Skrevet av / 01.07.20 - 11:02
I-Pace får induksjonslading
comment Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

De fleste av oss kjenner trådløs lading fra elektriske tannbørster og mobiltelefoner, og det har ligget i kortene at det også kan gjøres med elbiler. Nå skjer det i Oslo, hvor Jaguar Land Rover har samarbediet med Oslo kommune om å rulle ut et trådløst ladenettverk for taxier.

ElectriCity-prosjektet handler om å redusere utslipp og den trådløse infrastrukturen som behøves, er resultatet av et samarbeide mellom den skandinaviske taxi-gruppen Cabonline, som er selskapet bak NorgesTaxi,  ladepunktoperatøren Fortum Recharge,  amerikanske Momentum Dynamics og Oslo kommune.

Systemet er bygget slik at taxiene kan returnere til ladestasjoner uten å måtte strekke kabler som må hektes av når neste tur kommer.

Ladeplater er lagt under bakken og koblet til strømtilførsel med  50-75 kilowatt effekt, og bilene som parkeres over ladeplaten, kobles ikke fysisk til, siden ladingen foregår trådløst.

Jaguar Land Rover stiller med 25 i-Pace-modeller som utstyres med trådløs lading, og noen minutter med lading hver gang, skal holde de 25 i drift mer eller mindre kontinuerlig, uten å måtte kobles til med ladekabel.

ElectriCity-prosjektet skal bidra til at alle taxier i Oslo er utslippsfrie innen 2025.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

NIO vil jevne ut strømnettet

Ikonisk småbil blir billig

Her er stasjonsvogna

Tesla Cybertruck ruster

0
Scroll to Top