Nyhet

I-Pace får induksjonslading

Oslo får verdens første trådløse ladenettverk.
forfatter
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

De fleste av oss kjenner trådløs lading fra elektriske tannbørster og mobiltelefoner, og det har ligget i kortene at det også kan gjøres med elbiler. Nå skjer det i Oslo, hvor Jaguar Land Rover har samarbediet med Oslo kommune om å rulle ut et trådløst ladenettverk for taxier.

ElectriCity-prosjektet handler om å redusere utslipp og den trådløse infrastrukturen som behøves, er resultatet av et samarbeide mellom den skandinaviske taxi-gruppen Cabonline, som er selskapet bak NorgesTaxi,  ladepunktoperatøren Fortum Recharge,  amerikanske Momentum Dynamics og Oslo kommune.

Systemet er bygget slik at taxiene kan returnere til ladestasjoner uten å måtte strekke kabler som må hektes av når neste tur kommer.

Ladeplater er lagt under bakken og koblet til strømtilførsel med  50-75 kilowatt effekt, og bilene som parkeres over ladeplaten, kobles ikke fysisk til, siden ladingen foregår trådløst.

Jaguar Land Rover stiller med 25 i-Pace-modeller som utstyres med trådløs lading, og noen minutter med lading hver gang, skal holde de 25 i drift mer eller mindre kontinuerlig, uten å måtte kobles til med ladekabel.

ElectriCity-prosjektet skal bidra til at alle taxier i Oslo er utslippsfrie innen 2025.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.