Search
Generic filters

I-Pace får induksjonslading

Oslo får verdens første trådløse ladenettverk.

De fleste av oss kjenner trådløs lading fra elektriske tannbørster og mobiltelefoner, og det har ligget i kortene at det også kan gjøres med elbiler. Nå skjer det i Oslo, hvor Jaguar Land Rover har samarbediet med Oslo kommune om å rulle ut et trådløst ladenettverk for taxier.

ElectriCity-prosjektet handler om å redusere utslipp og den trådløse infrastrukturen som behøves, er resultatet av et samarbeide mellom den skandinaviske taxi-gruppen Cabonline, som er selskapet bak NorgesTaxi,  ladepunktoperatøren Fortum Recharge,  amerikanske Momentum Dynamics og Oslo kommune.

Systemet er bygget slik at taxiene kan returnere til ladestasjoner uten å måtte strekke kabler som må hektes av når neste tur kommer.

Ladeplater er lagt under bakken og koblet til strømtilførsel med  50-75 kilowatt effekt, og bilene som parkeres over ladeplaten, kobles ikke fysisk til, siden ladingen foregår trådløst.

Jaguar Land Rover stiller med 25 i-Pace-modeller som utstyres med trådløs lading, og noen minutter med lading hver gang, skal holde de 25 i drift mer eller mindre kontinuerlig, uten å måtte kobles til med ladekabel.

ElectriCity-prosjektet skal bidra til at alle taxier i Oslo er utslippsfrie innen 2025.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sansene.
Reisevennlig entusiastkamera
IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.
Hvorfor si seg tilfreds med virkeligheten, når fantasien har så mye mer å by på?
Moonraker var kodenavnet på Nokias smartklokke, som ble droppet av Microsoft etter oppkjøpet av den finske mobilprodusenten.
ViacomCBS utvikler sin egen streamingtjeneste som skal lanseres neste år.
Men bare hvis du har en Samsung-mobil.
I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Aktuelle tilbud

Annonse

Porsche Taycan med Burmester Sound System

Veil.pris 57800 ,- Taycan bryter lydmuren Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.