Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hyundai satser alt på elbiler

Har solgt ut ladbare hybridbiler.

Skrevet av / 02.01.23 - 10:00
Hyundai satser alt på elbiler

I en pressemelding rett før nyttår, meldte Hyundai Motor at de kun skal selge elektriske biler i det norske markedet. De har solgt elbiler ved siden av blant annet ladbare hybridbiler siden 2018, men nå er det slutt.

Fra nå er det kun elbiler som gjelder. Det er ikke så rart, i fjor hadde Hyundai Motor Norway en elbilandel på 93 prosent, på to år har de solgt 25 000 personbiler i Norge.

Beslutningen om å kun selge ladbare og elektriske biler i Norge, kom allerede i 2020, omtrent samtidig med introduksjonen av Ioniq 5 som har solgt godt siden. Den får følge av en ny utgave av Kona Electric, som har vært en av favorittene i kompaktklassen.

Les også Ioniq 5: Vi smiler fra øre til øre Ioniq 5 er en bil mange har ventet på. Og bilen skuffer ikke.

– Nylig har vi også fått se de første bildene av neste generasjon KONA Electric, og det er en modell som blir både større, stiligere og mer dynamisk enn tidligere. I tillegg til en rekke andre nyheter som kommer de neste årene er vi med andre ord rigget for en helelektrisk fremtid, sier Thomas Rosvold, Managing Director i Hyundai Motor Norway.

Hyundai lanserte nylig den nye Ioniq 6 som er bygget på elbilplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og har 800V batteriteknologi med Vehicle-to-Load (V2L), sånn at man kan gi strøm fra bilens batteri.

Ioniq 6. Foto: Hyundai

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top