TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Hyundai satser alt på elbiler

Har solgt ut ladbare hybridbiler.

forfatter
Publisert 02.01.23 - 10:00

I en pressemelding rett før nyttår, meldte Hyundai Motor at de kun skal selge elektriske biler i det norske markedet. De har solgt elbiler ved siden av blant annet ladbare hybridbiler siden 2018, men nå er det slutt.

Fra nå er det kun elbiler som gjelder. Det er ikke så rart, i fjor hadde Hyundai Motor Norway en elbilandel på 93 prosent, på to år har de solgt 25 000 personbiler i Norge.

Beslutningen om å kun selge ladbare og elektriske biler i Norge, kom allerede i 2020, omtrent samtidig med introduksjonen av Ioniq 5 som har solgt godt siden. Den får følge av en ny utgave av Kona Electric, som har vært en av favorittene i kompaktklassen.

Les også Ioniq 5: Vi smiler fra øre til øre Ioniq 5 er en bil mange har ventet på. Og bilen skuffer ikke.
Hyundai IONIQ5 Angle

– Nylig har vi også fått se de første bildene av neste generasjon KONA Electric, og det er en modell som blir både større, stiligere og mer dynamisk enn tidligere. I tillegg til en rekke andre nyheter som kommer de neste årene er vi med andre ord rigget for en helelektrisk fremtid, sier Thomas Rosvold, Managing Director i Hyundai Motor Norway.

Hyundai lanserte nylig den nye Ioniq 6 som er bygget på elbilplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform), og har 800V batteriteknologi med Vehicle-to-Load (V2L), sånn at man kan gi strøm fra bilens batteri.

Ioniq 6. Foto: Hyundai

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde