Nyhet

Honda SUV-E

Kompakt el-SUV, på veien i 2023.
forfatter

Honda SUV-E blir basert på den samme plattformen som den lille Honda E, men modifisert for bedre innvendig plass, og el-SUV-en blir trolig lengre enn den stutte E-modellen som bare er 3,9 meter lang.

Prototypen på bildene, ble nylig vist i Shanghai, hvor Honda også avslørte at de skal bli elektriske i løpet av 2022.

Det inkluderer hybrider, som CR-V Hybrid og den kompakte Jazz Hybrid.

Men denne får man ikke se på veien før i 2023, om det betyr at den kan bestilles allerede neste år, er usikkert. Det som ganske sikkert vil skje, er at SUV-en får et større batteri enn den 35,5 -kWt pakken som gir Honda E en rekkevidde opptil 22 mil.

Honda SUV-E vil naturligvis få et romsligere interiør enn Honda E, bygget rundt en tilsvarende skjermløsning som strekker seg over store deler av dashbordet. Protoypen på bildene har samme type kameraer istedet for sidespeil,, som Honda E, men det gjenstår å se om det blir en realiitet.

Senere, i 2024, slippes to nye helelektriske modeller, basert på GMs E-plattform, som så langt ka ta opp til 200 kWt batteripakker, og støtter firehjulsdrift fra to elektromotorer.

Liten fremtidsbil Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
Honda e

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.