Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hold styr på bilen med Garmin Dash Cam Live

Nå kan Garmin hjelpe deg å holde et våkent øye med bilen.

Skrevet av / 06.01.23 - 11:03
Hold styr på bilen med Garmin Dash Cam Live

Bor du i et uoversiktlig område, eller vil du egentlig ha din favoritt på fire hjul med deg på soverommet om natten for å føle deg helt trygg? Da kan den nylig lanserte Garmin Dash Cam Live kanskje roe nervene dine.

Med denne kan du nemlig til enhver tid sjekke hvor bilen din befinner seg. Dash Cam Live er et LTE-kamera som alltid er tilkoblet, og som tar opptak kontinuerlig uten å være tilkoblet wifi.

Kameraet tar opp video i 1440p HD med et 140 graders objektiv og Garmin Clarity HDR-optikk for å, ifølge pressemeldingen, gi deg klare, detaljerike bilder, både dag og natt. Takket være innebygget GPS logger den også tid, dato og posisjon på lagrede videoer.

Disse videoene lagres i Vault på nettet, og kan åpnes med Garmin Drive-appen.

“Vi er glade for å nå kunne tilby vår første LTE-tilkoblede dash cam, slik at sjåfører kan få tilgang til sitt bilkamera uten å være begrenset av Wi-Fi-tilkobling”, sier Dan Bartel, global salgssjef hos Garmin. “På samme måte som populære sikkerhetskameraer ved ytterdøren kan gi deg et syn rundt din ytterdør, kan Garmin Dash Cam Live være ditt øyevitne døgnet rundt, og dermed gi deg både sikkerhet og økt situasjonsbevissthet. Føl deg trygg uansett om du parkerer bilen utenfor en arena eller om du forlater bilen på stranden.”

Under kjøring

Selv når du kjører, kan LTE-kameraet være nyttig, da den hjelper deg å øke situasjonsbevisstheten med advarsler om frontalkollisjon, filbytte og fartkameraer. Garmin Dash Cam Live er stemmestyrt og med enkle kommandoer skal du kunne lagre video, stoppe og starte innspilling, ta stillbilder. Alt mens du kan holde begge hendene på rattet for tryggere kjøring.

Garmin Dash Cam Live kommer med ett microSD-kort og skal være enkelt å montere. Det oppgis til å klare høye temperaturer så vel som som direkte sollys. (Foto: Garmin)

Ifølge Garmin har Dash Cam Live et slitesterk og robust design og er laget for å tåle alt den kan utsettes for i en bil, inkludert direkte sollys og høye temperaturer. Et microSD-kort er inkludert, slik at det skal være enkelt å bare montere kameraet og dra så snart du har pakket det ut.

For at alt dette skal fungere optimalt og på best mulig måte, kreves selvfølgelig et LTE-abonnement.

Prisen for disse abonnementene starter på 115 kroner per måned, og gir tilkoblede funksjoner døgnet rundt, inkludert bilder i sanntid, posisjonssporing, tyverialarm, varslinger til nødkontakter, funksjoner for kjøretøyovervåking og muligheten til å lagre videoklipp opptil 30 dager.

Tilgjengelighet og pris

Garmin Dash Cam Live er tilgjengelig nå til en veiledende utsalgspris på 4649 kroner.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top