TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Endelig: Google Maps gir smartest rute for elbil

Nå får du vite hvor kraftige ladere som er på ruten din.

forfatter
Publisert 10.02.23 - 08:00

Google har gjort sin karttjeneste mer brukervennlig for elbilsjåfører, ved å legge til informasjon om ladekapasitet på laderne langs ruten. Ladere med 150 kW eller høyere blir nå merket “veldig rask”.

Biler med infotainmentsystemet Android Automotive innebygd får ekstra funksjonalitet. Her kan nemlig kartsystemet bruke informasjon om rekkevidde og gjenværende batteritid, til å foreslå det neste ladestoppet på veien.

Les også Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?

Google Maps blir best i disse bilene

Til nå gjelder det biler fra blant annet Polestar, Volvo og Renault, mens Honda og Ford også er på gang (forvent Android Automotive i Fords kommende elbilmodeller, og fra 2024-utgaven av Mustang Mach-e).

Frem til nå har det å finne en lader via Google Maps vært en mindre sømløs affære, man kan for eksempel søke etter ladere fra et spesifikt selskap man vet pleier å ha kapable hurtigladere. Men plutselig kan du likevel ankomme en stusselig 22 kW-lader eller tregere. Eller en som til og med er innelåst i et privat parkeringshus.

google-maps-ev-charging-station-functionality
Ladestasjoner med kapasitet på 150 kW eller mer, merkes “very fast”. Foto: Google

Endelig vil altså Google-brukere kunne få en enklere ladehverdag, som Tesla-eiere har tatt for gitt siden Supercharger-nettverket åpnet i 2012.

Google vil ta det hele et skritt lenger, ved å gi informasjon om hvilke POI-er langs ruten, som restauranter og kjøpesentre, har hurtiglading på stedet.

Les også Verdens første navigasjon for elbiler Sygic Navigasjon er først ut med elbil-modus, som gjør livet enklere for elbilister.
Sygic EV Mode

Mer utvidet virkelighet for mobilkartet

En annen funksjon som er på vei, er noe Google kaller “glanceable directions”, eller veibeskrivelse ved et blikk, om du vil. Pek mobilen mot en avkjøring, for eksempel, og du får opp tiden du er fremme ved målet, om du velger å kjøre den veien. Også på låst skjerm. Dette vil komme til både Android- og iOS-enheter.

Kilde: Green Car Reports

 

2 kommentarer om “Endelig: Google Maps gir smartest rute for elbil”

  1. Skivebom!
    Hastighet på ladere har vært tilgjengelig i Google maps for automotive i minst 2 år. (Har eid Polestar siden aug 2020).
    For de aller fleste lade operatører ser man også om laderne er opptatt eller ledig, noe Tesla ikke viser for andre enn Tesla egne ladere)

    Svar

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Svensk Easee-forbud påvirker Norge Sverige forbyr Easee-ladere. Nå stanses salget blant flere i Norge.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke kjøre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den raskeste eller mest utholdende el-SUV-en, men du verden for en komfort!
BMW bekrefter i5 Den elektriske 5-serien nærmer seg.
Porsche planlegger sportslig SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - utfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.
Følg Lyd & Bilde