Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Endelig: Google Maps gir smartest rute for elbil

Nå får du vite hvor kraftige ladere som er på ruten din.

Skrevet av / 10.02.23 - 08:00
Endelig: Google Maps gir smartest rute for elbil

Google har gjort sin karttjeneste mer brukervennlig for elbilsjåfører, ved å legge til informasjon om ladekapasitet på laderne langs ruten. Ladere med 150 kW eller høyere blir nå merket “veldig rask”.

Biler med infotainmentsystemet Android Automotive innebygd får ekstra funksjonalitet. Her kan nemlig kartsystemet bruke informasjon om rekkevidde og gjenværende batteritid, til å foreslå det neste ladestoppet på veien.

Les også Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?

Google Maps blir best i disse bilene

Til nå gjelder det biler fra blant annet Polestar, Volvo og Renault, mens Honda og Ford også er på gang (forvent Android Automotive i Fords kommende elbilmodeller, og fra 2024-utgaven av Mustang Mach-e).

Frem til nå har det å finne en lader via Google Maps vært en mindre sømløs affære, man kan for eksempel søke etter ladere fra et spesifikt selskap man vet pleier å ha kapable hurtigladere. Men plutselig kan du likevel ankomme en stusselig 22 kW-lader eller tregere. Eller en som til og med er innelåst i et privat parkeringshus.

google-maps-ev-charging-station-functionality
Ladestasjoner med kapasitet på 150 kW eller mer, merkes “very fast”. Foto: Google

Endelig vil altså Google-brukere kunne få en enklere ladehverdag, som Tesla-eiere har tatt for gitt siden Supercharger-nettverket åpnet i 2012.

Google vil ta det hele et skritt lenger, ved å gi informasjon om hvilke POI-er langs ruten, som restauranter og kjøpesentre, har hurtiglading på stedet.

Les også Verdens første navigasjon for elbiler Sygic Navigasjon er først ut med elbil-modus, som gjør livet enklere for elbilister.

Mer utvidet virkelighet for mobilkartet

En annen funksjon som er på vei, er noe Google kaller “glanceable directions”, eller veibeskrivelse ved et blikk, om du vil. Pek mobilen mot en avkjøring, for eksempel, og du får opp tiden du er fremme ved målet, om du velger å kjøre den veien. Også på låst skjerm. Dette vil komme til både Android- og iOS-enheter.

Kilde: Green Car Reports

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Endelig: Google Maps gir smartest rute for elbil”

  1. Skivebom!
    Hastighet på ladere har vært tilgjengelig i Google maps for automotive i minst 2 år. (Har eid Polestar siden aug 2020).
    For de aller fleste lade operatører ser man også om laderne er opptatt eller ledig, noe Tesla ikke viser for andre enn Tesla egne ladere)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Scroll to Top