Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mustang Mach-E GT: For et beist!

Det er bare å glede seg!

Skrevet av / 22.10.21 - 14:59
Mustang Mach-E GT: For et beist!

Det var en varm, solrik dag i Rovinj i Kroatia, og perfekte forhold til å testkjøre den kommende Ford Mustang Mach-E GT. Den mer sportslige utgaven av Mach-E, som vi vet mange har ventet på. Da vi kom frem, sto det rekke og rad med biler, i fargene lys oransje (Cyber Orange) og kongeblå (Grabber Blue). Journalisten syntes oransje var tøffest, og gikk enkelt og greit for den.

Lik men forskjellig

Ved første øyekast er GT-versjonen veldig lik standardutgaven. Karosseriet er tross alt det samme. Men gå litt nærmere etter i sømmene, og du ser for det første at «grillen» har blitt frisket opp. Den er svart og blank, med et mønster som gir et kult dybdeinntrykk, hvor fronten på standardutgaven er i bilens farge og gir et flatere utseende.

Ford Mustang Mach-E GT front GeirNordby Ford Mustang Mach-E GT front wideangle GeirNordby Ford Mustang Mach-E GT front(2) GeirNordby
<
>
Foto: Geir Gråbein Nordby

Felgene er også nye, og har vokst fra 19 til 20 tommer, med piggformede eiker. Og på baksiden er mustang-hingsten erstattet med GT-bokstavene.

Innvendig har Mach-E GT blant annet fått nye seter, med bedre sidestøtte. De er ikke fullverdige «bøtteseter», men er meget behagelig og stabile å sitte i. Trukket med semsket, ventilert kunstskinn, som bør være enkelt å tørke flekker av. Også innsiden av dørene er trukket i semsket stoff.

Nesten 500 hester

Og skulle du virkelig ønske å tyne bilen for hva den er verdt, vit at den har 487 kraftige mustang-hingster under panseret, og 0-100 km/t flyr unna på 3,7 sekunder! Det er styggfort, takket være en kraftigere motor foran. Denne gir også bedre balansert kraft mellom foran og bak på bilen, og dermed lavere risiko for å skli ut med rumpa midt i en sving. Kostnaden er at oppgitt rekkevidde har sunket fra standardversjonens 540 kilometer (WLTP) til «bare» 500.

Les også Slipp hingsten løs! Ford-historien har sett flere uverdige bærere av Mustang-navnet. Dette er ikke en av dem.

Du får kun tilgang til alle hestekreftene i fem sekunder av gangen (såkalt boost-modus), men ettersom du da allerede er godt opp mot 150 km/t, så kan man vel si det holder…

Ford Mustang Mach-E GT wheel GeirNordby
Foto: Geir Gråbein Nordby

Adaptiv demping

For at kjøreegenskapene skal matche ytelsen på Mustang Mach-E GT, har understellet fått viktige forbedringer. For det første er bakkeklaringen på GT-utgaven senket med 1,7 cm og er dermed på 12,8 cm. Dermed har den enda lavere tyngdepunkt, og man skal vel derfor bruke litt godvilje for å kunne kalle den en SUV.

Les også Tesla Model Y: Fet bass og masse plass Dette er Tesla-en for deg som synes Model 3 er for liten, og de andre for dyre. Model Y er alt en normal familie trenger – og vel så det.

Videre har Mach-E GT fått MagneRide luftdempere, som nå er en opsjon på samtlige Mustang-modeller. Dempesystemet jobber aktivt, og gjør bilen i stand til å hele tiden overvåke veigrepet og respondere ut ifra underlag og kjørestil.

Ford Mustang Mach-E GT on road
Foto: Ford

Én, to, kjør!

Landskapet langs landeveien i Rovinj er virkelig et praktfullt syn. Idet jeg cruiser bortover, lar jeg synet av skoger og daler omfavne meg, mens jeg later som jeg i Bond-filmen GoldenEye idet jeg iler nedover de svingete veiene. Og med den nydelige lyden av B&O-anlegget som masserer sjelen, mens subwooferen rister tak i kroppen. Øyeblikket kunne knapt vært mer perfekt.

Mach-E GT er stivere enn de fleste, men den gir en komfortabel kjøretur. I Utemmet-modus får man en fantastisk følelse av å være tilkoblet underlaget, og styringen responderer mye bedre på underlaget enn den vanlige Mach-E.

Stille-modus har null regenerering, og bilen ruller nærmest uendelig bortover veien. Deilig.

Ford Mustang Mach-E GT on display GeirNordby Ford Mustang Mach-E GT on display GeirNordby(2)
<
>
Foto: Geir Gråbein Nordby

Høy trygghetsfølelse

Kjøreegenskapene til Mach-E GT er mye bedre enn den originale (som slettes ikke var dårlig), og jeg føler meg aldri utrygg bak rattet. Bilen biter seg virkelig fast uansett, og alle kreftene man får ved å klemme inn gassen kan faktisk være med på å gjøre bilen tryggere. Man ønsker å bruke kortest mulig veistrekning for å komme forbi en treig medtrafikant, og dessuten hender det innkjørselen på motorveien er litt kort. Da er det godt å kunne raskt komme opp i samme hastighet som de andre bilene, slik at man ikke utgjør en farlig hindring for noen når man svinger inn i kjørefeltet.

Les også Søt musikk i Cross Turismo Er du på jakt etter en praktisk og komfortabel sportsbil med god lyd til reisen? Da er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlegg et glimrende valg.

Med andre ord vil jeg påstå at kjøreegenskapene til Mustang Mach-E GT kommer godt med, også når man kjører etter norske forhold og fartsregler.

Ford Mustang Mach-E GT rear GeirNordby Ford Mustang Mach-E GT rear angle GeirNordby
<
>
Foto: Geir Gråbein Nordby

Også GT er en familiebil

Mustang Mach-E er en familiebil tvers igjennom, og siden GT-versjonen har alt grunnversjonen har, så er den også som skapt for å ta med pikkpakket og dra til fjells med familien. Det er god plass i baksetene til barnestoler, og også voksne sitter godt der bak. I tillegg er det nok bagasjeplass for de fleste. Drøyt 400 liter bak, i tillegg til over 80 liter i «frunken». Har du stor barnevogn, gjelder det å pakke smart, men ellers tror jeg man skal klare seg fint.

En mer grundig test av Ford Mustang Mach-E GT vil vi komme tilbake til senere. I mellomtiden kan du lese vår test av Mustang Mach-E Long Range AWD, og ikke minst lydanlegget fra Bang & Olufsen – som er ekstrautstyr på originalen, men standard på GT.

Ford Mustang Mach-E GT front angle GeirNordby
Foto: Geir Gråbein Nordby

Ford Mustang Mach-E GT: Pris og tilgjengelighet

Der hvor Mustang Mach-E Long Range AWD koster 576.000 kroner med Teknologipakke som inkluderer B&O lydanlegg og 360-kamera, så koster Mach-E GT 645.000 kroner. Panorama soltak koster 12.500 kroner i tillegg, og ønsker du en annen farge enn svart, blir det ytterligere noen kroner.

Bilen kan bestilles nå, og de første forventes å leveres ut første kvartal 2022.

Mer info: ford.no

Les også

Ford Mustang Mach-E GT

Et fantastisk beist av en bil

Å kjøre Mustang Mach-E GT er som å være helten i en actionfilm. Eller ha orkesterplass i operaen.

Les hele testen

Ford Mustang Mach-E AWD med B&O Sound System

En verdig Mustang

Ford-historien har sett flere uverdige bærere av Mustang-navnet. Dette er ikke en av dem.

Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top