Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Eve Air Mobility er igang med vindtunneltester for sin eVTOL

Eve er kanskje ikke først ute med en flyvende bil, men flybransjen har tro på prototypen deres.

Skrevet av / 21.05.23 - 21:26
Eve Air Mobility er igang med vindtunneltester for sin eVTOL

Den brasilianske elflyprodusenten Eve Air Mobility ble grunnlagt så nylig som i 2020, og har som mål å få fart på utviklingen av flyvende UAM-kjøretøy (Urban Air Mobility). Det er derimot ikke nybegynnere som styrer spaken, ettersom selskapet er en spin-off fra flyprodusenten Embraer. Det ble børsnotert på New York-børsen i fjor med United Airlines og Rolls-Royce som hovedinvestorer.

(Illustrasjon: Eve Air Mobility)

Kjøretøyet er en såkalt eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing vehicle) og har blitt beskrevet som en flyvende taxi. Den er 100 % elektrisk og har en rekkevidde på 100 kilometer. Kjøretøyet prioriterer sikkerhet, komfort og lavt støynivå fremfor ytelse eller rekkevidde.

Nå har den kommet til stadiet for luftmotstandstesting for å finjustere designet. For å forenkle konstruksjonen og minimere feilkilder har farkosten egne propeller for take-off og landing, med faste vinger for horisontal flyvning.

Windtunnel (Foto: Eve Air Mobility)

«The information we obtained during this phase of development has helped us further refine the technical solutions of our eVTOL, before committing to production tooling and conforming prototypes,» said Luiz Valentini, Eve’s top technology officer.

Eve Air Mobility forventer å fullføre komponentene i første halvdel av året og ferdigstille en prototyp i full skala i andre halvdel. Selskapet forventer å bruke 2024 til testing, men planlegger salgsstart i 2026.

«The Eve eVTOL is unlikely to be first to market, although the order pipeline provides runway to capture market share of the emerging eVTOL market,» according to Jefferies analysts.

Selskapet har allerede mottatt 2.800 bestillinger på eVTOL-kjøretøy.

Les mer hos Eve Air Mobility

 

Vei? Dit vi skal trenger vi ingen veier…

Fremtiden er tilbake

En flyvende DeLorean? Det har vi ikke sett på over 30 år!

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top