TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Elektrisk Abarth 500e

Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.

forfatter
Publisert 25.11.22 - 09:00

Fiat og Abarth har vært et begrep helt siden Carlo Abarth trimmet en Fiat 500-motor til 695 kubikk og 38 hk i 1964. Som ga Abarth 695 SS som den het, en toppfart på 140 km/t. Det var mye for en småbil den gangen.

Siden har Abarth alltid vært synonymt med trimmede Fiat-modeller, og nå er turen kommet til den elektriske 500-en.

Den skal hete Abarth 500e Scorpionissima, og er en hot utgave av 500 electric, som vi kjenner fra testene våre. Abarth-utgaven er naturligvis raskere og mer sporty enn originalen, og låter som en tosylindret Abarth gjorde i sin tid.

Abarth 500e 1
Abarth 500e

Litt bredere og litt lavere, med et mer sportslig utseende, og altså denne falske motorlyden som kommer ut av høyttalerne og sikkert bidrar til at den elektriske Abarth 500e Scorpionissima, høres sintere ut enn den kanskje er. Fiat oppgir 0-100 km/t på sju sekunder, to sekunder raskere enn en standard 500e, og toppfarten til 155 km/t.

Abarth-utgaven leveres blant annet med panoramatak, 360 graders kamera, JBL-anlegg og ellers det samme infotainment-systemet vi kjenner fra 500 Electric, med en 10,25-tommers pekeskjerm.

Abarth 500e 2
Abarth 500e. Alle foto: Fiat

Effekten er økt til 155 hk, men batterikapasiteten er fremdeles på 42 kW og skal gi rundt 300 km rekkevidde, hvis man ikke er så hard på wattpedalen. Abarth-utgaven blir bare bygget i 1949 eksemplarer, hevdes det. Tallet er ikke tilfeldig, det er nemlig det året Carlo Abarth startet selskapet.

Bilen som leveres med dekk i dimensjonen 205/40 R18, og sportsseter trukket i Alcantara, kan bestilles fra februar 2023. Da kan man om man får tak i én, leke seg med tre ulike kjøremoduser. Turismo, Scorpion Street og den hotteste av dem; Scorpion Track som får fram racersjåføren i deg.

Abarth 500e 6
Dashbordet i Abarth 500e er trukket i Alcantara

 

 

Fiat 500 Electric

Sjarmbombe med rekkevidde

Den ny Fiat 500 Electric er den teknisk mest avanserte noensinne, og en av de beste bybilene med seriøs rekkevidde.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volvo øker rekkevidden Lengre rekkevidde, raskere lading - og bakhjulsdrift.
Volkswagen snart klar med ny ID.3 Får etterlengted oppgradering.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Følg Lyd & Bilde