Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Elbiler blir ikke lydløse i fremtiden

Hans Zimmer har komponert lyden i BMW i4

Skrevet av / 12.03.20 - 12:33
Elbiler blir ikke lydløse i fremtiden

Et av fortrinnene med elbiler, er også en av ulempene. Siden elmotorer er så stillegående, merker man hjul- og vindstøy bedre inni bilen, men det er ikke den eneste ulempen.

I bytrafikk er det mange som ikke merker når en elbil sniker seg lydløst bakfra, og det mener mange kan være farlig. EU har derfor pålagt bilprodusentene å legge en hørbar lyd til elbiler som kjører under 20 km/t, for å varsle fotgjengere.

BMW har tatt det hele et steg videre, og hyret Hans Zimmer til å lage et lydbilde for BMWs ladbare biler, som den kommende elbilen i4. Zimmer er kjent for å ha har komponert musikken til filmer som Pirates of the Caribbean, The Dark Knight-triologi og Gladiator, og han fikk en Oscar for filmmusikken til Løvenes Konge.

BMW IconicSounds Electric

Les også Miljøbil i bensinslukerklær BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!

Hans Zimmer har laget forskjellige lydsignaturer, som i tillegg til lyden fotgjengere vil høre, vil høres inne i bilen når man trykker inn startknappen, akselererer, bremser, og så videre. For å som BMW sier; maksimere den emosjonelle følelsen når du kjører BMWs ladbare biler.

Zimmer, som forresten har vært BMW-entusiast siden barndommen, har jobbet sammen med BMWs lyddesigner, Renzo Vitale om de nye lydbildene, og her kan du høre en smakebit:

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “Elbiler blir ikke lydløse i fremtiden”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top