Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Cupra el-Born kommer neste år

Si ha det på badet til kjedelige elbiler.

Skrevet av / 11.07.20 - 13:30
Cupra el-Born kommer neste år

Joda, vi vet godt at øyeblikkelig dreiemoment er festlig å leke med på elbiler, men det hjelper ikke så veldig på kjøreopplevelsen når resten er litt sirup. Ufølsom syring for eksempel, eller et mykt demperoppsett.

Akkurat det tviler vi på om Cupra el-Born kommer til å ha, når den er klar for markedet en gang i 2021.

Cupra er for Seat det AMG er for Mercedes-Benz, og M er for BMW, men Cupra står på egne ben og holder ikke engang til i samme lokaler som Seat gjør.

Denne, en racing-inspirert og bakhjulsdrevet el-Born med alle de visuelle triksene som får en bil til å virke sportslig, skal virkelig være en slags GTI-utgave av el-Born. Som deler den elektrifiserte MEB-plattformen til VW iD.3.

Bilen blir ikke bygget i Spania, men hos VW i Zwickau, og Cupra el-Born får et ganske stort batteri på 82 kWt, som gir en rekkevidde på inntil 500 km. Den får også hurtiglading, og skal rekke fra null til 50 kmt på 2,9 sekunder, ifølge Seat, unnskyld, Cupra.

Hurtiglading skal gi 26 mils rekkevidde med 30 minutters lading, og en 100 kW lader vil gi en batterikapasitet på 80 prosent, med 47 minutters lading.

Innvendig har den skikkelig bøtteformede sportseter, en 10-tommers pekeskjerm og den kan leves med head-up visning med AR – Augmented Reality = utvidet virkelighet, men hvem bryr seg om sånt?

Vi vil kjøre!

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

NIO vil jevne ut strømnettet

Ikonisk småbil blir billig

Her er stasjonsvogna

Tesla Cybertruck ruster

0
Scroll to Top