TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Pininfarina x HOLON

Selvkjørende shuttlebuss.

forfatter
Publisert 12.01.23 - 15:31

Elbil og mobilitet er blitt en større og viktgere del av CES-messen i Las Vegas. Det er derfor man finner representanter fra bilprodusenter på messen, hvor det også vises visjoner for fremtidige produkter og teknologi på hjul.

Silvio Pietro Angori er en av mange representanter fra bilindustrien, og han er ikke sjef for hvem som helst. Mannen har hendene på rattet hos Pininfarina, som er kjent for sine smekre karosseridesign for storheter som Ferrari, Maserati og Alfa Romeo.

Litt mindre kjent er det at de også er en stor aktør på transportdesign, og tegner både trikker og tog, og setter signaturen på alt fra møbler og interiør, til båter og fly.

Men det er altså rullende design de er best kjent for, og akkurat denne, Pininfarina x HOLON er et godt eksempel på hvordan man kan tenke om fremtidens transport.

Ill. Pininfarina

Holon er en selvkjørende shuttlebuss som skal lages av Benteler, og frakte folk for eksempel i bykjerner. Den kan ta opptil 15 passasjerer, og kan oppnå en toppfart på 60 km/t. Godt over snittfarten i de fleste byer, og den skal ha en rekkevidde opptil 290 km på én lading.

Mover innvendig

Med nivå-4 selvkjøring, kan den rulle fra a til b uten sjåfør, som er hele poenget, og Benteler seg for seg at den samme plattformen som Mover er bygget på, kan brukes til varetransport og annen yrkestransport. Varelevering uten sjåfør er sånn sett garantert med en varebilversjon av denne, og man se for seg at det kan lages mange varianter på samme plattform.

Mover i farta.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde