BMWs første el-suv mangler en vesentlig egenskap

Men stereoanlegget blir heftig.
Annonse
Annonse
forfatter

Den skulle vises på bilmessen i Geneve, men avlysningen grunnet Corona-viruset, gjorde at BMW ikke fikk vist sin nær produksjonsklare iX3. Som er selskapets første heleelektriske SUV.

Men bilen er likevel planlagt lansert i 2020, og allerede nå tar forhandlerne imot reservasjoner på iX3, som dessverre skuffer  på ett viktig område.

Den nesten fem meter lange SUV-en deler det meste unntatt drivlinjen med en X3, og bruker BMWs femte generasjon eDrive-teknologi. Men bilen som skal produseres i Kina for levering i 2021, får ikke firehjulstrekk.

Dermed stiller den med et handicap sammenlignet med de nærmeste konkurrentene, Jaguar i-Pace og Audi e-Tron.

Konkurransedyktig rekkevidde

Elmotoren driver kun bakhjulene, og kraften kommer fra et 74 kWt batteri, med redusert andel av kobolt og andre sjeldne materialer.

Annonse

BMW sier at de har forbedret forholdet mellom motoreffekt og systemvekt med rundt 30 prosent, og energitettheten i battericellene skal være økt med rundt 20 prosent.

Rekkevidden er oppgitt til 440 km etter WLTP-normen, og BMW sier at elmotoren gir bilen et dreiemoment på 400 Nm, og 210 kW effekt. Cirka 282 hk, altså.

Hurtiglading

Batteriet tar opptil 150 kW hurtiglading, som BMW mener gir en ladetid på 30 minutter. Det er mest sannsynlig opptil 80 prosent batterikapasitet.

BMW iX3 er ikke lett å skille fra en X3, hverken utvendig eller innvendig, men man kan se at eksosrørene er byttet ut med blåfargede paneler på renderingene, og blåfargen går igjen på sidene, i fronten og også innvendig.

Harman Kardon Surround Sound System

Prototypene har til nå hatt samme interiør som i dagens generasjon X3, og det er ventet at iX3 vil ha det samme interiøret, og det betyr sannsynligvis at den kan bestilles med det samme bilstereoanlegget fra Harman Kardon.

Annonse

Det betyr i så fall at man kan nyte musikken i en iX3, med 16 høyttalere fordelt på ni kanaler, og med til sammen 600 w effekt. Noe som bør være en god kombinasjon med det reduserte støynivået i en elbil.

Dyrt er det heller ikke, velger man Harman Kardon Surround Sound System på en X3, gir det et tillegg på 11.000 kr.

BMW iX3, ikke firehjulstrekk, men heftig stereoanlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.