Search
Generic filters

BMWs første el-suv mangler en vesentlig egenskap

Men stereoanlegget blir heftig.

Den skulle vises på bilmessen i Geneve, men avlysningen grunnet Corona-viruset, gjorde at BMW ikke fikk vist sin nær produksjonsklare iX3. Som er selskapets første heleelektriske SUV.

Men bilen er likevel planlagt lansert i 2020, og allerede nå tar forhandlerne imot reservasjoner på iX3, som dessverre skuffer  på ett viktig område.

Den nesten fem meter lange SUV-en deler det meste unntatt drivlinjen med en X3, og bruker BMWs femte generasjon eDrive-teknologi. Men bilen som skal produseres i Kina for levering i 2021, får ikke firehjulstrekk.

Dermed stiller den med et handicap sammenlignet med de nærmeste konkurrentene, Jaguar i-Pace og Audi e-Tron.

Konkurransedyktig rekkevidde

Elmotoren driver kun bakhjulene, og kraften kommer fra et 74 kWt batteri, med redusert andel av kobolt og andre sjeldne materialer.

BMW sier at de har forbedret forholdet mellom motoreffekt og systemvekt med rundt 30 prosent, og energitettheten i battericellene skal være økt med rundt 20 prosent.

Rekkevidden er oppgitt til 440 km etter WLTP-normen, og BMW sier at elmotoren gir bilen et dreiemoment på 400 Nm, og 210 kW effekt. Cirka 282 hk, altså.

Hurtiglading

Batteriet tar opptil 150 kW hurtiglading, som BMW mener gir en ladetid på 30 minutter. Det er mest sannsynlig opptil 80 prosent batterikapasitet.

BMW iX3 er ikke lett å skille fra en X3, hverken utvendig eller innvendig, men man kan se at eksosrørene er byttet ut med blåfargede paneler på renderingene, og blåfargen går igjen på sidene, i fronten og også innvendig.

Harman Kardon Surround Sound System

Prototypene har til nå hatt samme interiør som i dagens generasjon X3, og det er ventet at iX3 vil ha det samme interiøret, og det betyr sannsynligvis at den kan bestilles med det samme bilstereoanlegget fra Harman Kardon.

Det betyr i så fall at man kan nyte musikken i en iX3, med 16 høyttalere fordelt på ni kanaler, og med til sammen 600 w effekt. Noe som bør være en god kombinasjon med det reduserte støynivået i en elbil.

Dyrt er det heller ikke, velger man Harman Kardon Surround Sound System på en X3, gir det et tillegg på 11.000 kr.

BMW iX3, ikke firehjulstrekk, men heftig stereoanlegg.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.