TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

BMW Plug&Charge kommer i 2023

Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.

forfatter
Publisert 13.09.22 - 10:24

Tesla har hatt det lenge, nå kommer også BMW etter med plug & charge hvor du bare plugger inn kabelen, uten å sveipe ladebrikke eller åpne en eneste app. BMW tar plug & charge et langt steg forbi Tesla ved at de inkluderer minst fem abonnementer hos ladeleverandører.

Tjenesten kommer ikke før i 2023, men da kan man bare plugge inn ladekabelen, så autentiseres bilen og eierens aktive ladeabonnement. Når ladeøkten er ferdig kobler man bare fra kabelen og kjører videre.

Alle ladeøkter uansett leverandør, havner på én og samme regning.

Plugandcharge
(Foto: BMW)

For at BMWs plug & charge-tjeneste skal fungere, må leverandøren av ladestasjonene være koblet til Hubjects eRoaming-nettverk, som finnes i store deler av Europa. Da får man blant annet plug & charge på Ionitys ladenettverk, som også inngår i BMW Charging, hvor man får tilgang på nærmere 400 000 ladestasjoner rundt om i Europa.

I Norge har Ionity bare 138 ladepunkter, noe som blant annet førte til lange køer på Ionitys ladestasjoner i sommer. I stedet ladet mange på Recharge, Mer og Teslas ladestasjoner, hvor det sjelden var kø. Men dersom BMW får inkludert minst fem leverandører i plug & charge-nettverket, blir antallet Ionity-stasjoner ikke fullt så kritisk.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

En kommentar om “BMW Plug&Charge kommer i 2023”

  1. Plug & charge via Ionity har Ford hatt på Mustang Mach e hele tiden. Det fungerer utmerket i hele Europa. Det er dette som burde bli en standard, likt det Tesla har. Alle el-biler må kommunisere med ladestasjon for å fortelle hva for slags lading de har og da er det ikke noe problem å sende disse data videre og få regningen rett inn på kortet. Hos Ionity går dette via Ford, så vi får regning/blir trukket fra Ford.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde