Nyhet

BMW i4 i sluttfasen av testing

BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.

Skrevet av / 26.01.21 - 12:00
BMW i4 i sluttfasen av testing

Den kommende i4 fra BMW skal ha akkurat de samme dynamiske egenskapene som alle BMW-er er kjent for, sier David Alfredo Ferrufino Camacho i videoen BMW nylig la ut. Han er prosektleder for i4 som nærmer seg sluttfasen av testing.

David Ferrufino, som hverken er spansk eller italiensk, kommer fra Bolivia, et land som ikke akkurat er kjent for en stor bilindustri, og har i lengre tid vært ansvarlig for utviklingen av biler hos BMW-gruppen.

Foto: BMW

Her viser han hvordan en i4 oppfører seg på BMWs testbane i Aschheim, og bilen han kjører nærmer seg produksjonstart og skal være klar for bestilling i løpet av 2021.

David Ferrufino, Project Leader BMW i4. Foto: BMW

Selv om BMW i4 ligner veldig på en 4-serie, skal den være bygget som en ren elbil fra grunnen av. – Det er vår første rene elbil som er utviklet med BMWs DNA, og den har overlegen retningstabilitet og dynamiske egenskaper, sier Ferrufino i videoen.

Foto: BMW

Som man kan se av videoen under, lar elbilen seg enkelt flikke rundt på banen, og den kan til og med drifte.

BMW har ikke sluppet alle detaljer om i4, men det vi vet er at den vil ha en rekkevidde opptil 600 km, og bruke knappe fire sekunder fra stillestående til 100 km/t.

Den kommende i4 vil trolig bli tilgjengelig i flere utgaver, med ulike batteripakker og effekt, og det er slett ikke usannsynlig at det også kommer en M-utgave av i4.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top