Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

BMW CE 02 kommer til eCarExpo

BMW møter til eCarExpo i Oslo med sin nyeste elektriske tohjuling, BMW CE 02.

Skrevet av / 28.11.23 - 11:25
BMW CE 02 kommer til eCarExpo

Den elektriske tohjulingen BMW CE 02 omtales som en slags krysning mellom motorsykkel og scooter, og den kan kjøpes enten som lett motorsykkel eller moped.

bmw-ce-02 3
Foto: BMW

I en tid når stadig flere byer elektrifiserer sin transport, og samtidig gjør livet vanskeligere for førere av fossile kjøretøy, åpnes det også opp for nye former for elektriske kjøretøy. Ikke minst innen kategorien tohjulinger, som er langt mer manøvrerbare i bymiljøets tette trafikk og små smug.

BMW hevder CE 02 er utviklet med fokus på både praktisk bruk og kjøreglede, og den plasserer seg altså i et tomrom vi ikke ante eksisterte – nemlig det imellom motorsykkel og scooter.

Les også Nye elektriske tohjulinger fra BMW Med den nye BMW CE 02 - som kommer i to varianter, som lett motorsykkel og som moped - tar selskapet steget over i et nytt segment, der målgruppen er yngre mennesker.

BMW CE 02 kommer som moped og lett motorsykkel

CE 02 tilbys i to forskjellige utgaver: Som en moped med en effekt på 5 hestekrefter (4 kW), og som kan kjøres med AM- eller B-førerkort og har en toppfart på 45 km/t. Alternativt kan den også fås som en lett motorsykkel med en effekt på 15 hestekrefter (11 kW) og en toppfart på 90 km/t. Den akselererer fra 0 til 50 km/t på smått imponerende 3 sekunder og har en rekkevidde på omtrent 9 mil.

«Transportlandskapet i våre byer er i ferd med å forandres totalt,» sier Anna Fägersten, markedssjef hos eLife Nordic AB, som arrangerer eCarExpo. «Elektriske motorsykler og mopeder blir en naturlig løsning, som gjør større deler av byene tilgjengelige for flere.»

BMW CE 02 vil ha sin offisielle premiere i Hall B på eCarExpo, som avholdes på Svenska Mässan i Göteborg, fredag den 1. desember kl. 11:40.

bmw-ce-02 2
Foto: BMW

Dette er eCarExpo

eCarExpo er Europas største messe for elektriske biler, og i Norge avholdes denne i Oslo fra 9. til 11. februar 2024. Her presenteres et bredt utvalg elektriske biler, solenergiløsninger og ladeløsninger. Besøkende vil også ha muligheten til å prøvekjøre dusinvis av elektriske biler, og det skal holes et større antall seminarer om ulike aspekter ved elektrisk transport.

For mer informasjon om arrangementet og programmet, kan du besøke eCarExpo-nettsiden.

Les mer om CE 02 hos BMW.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top