Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Blir å finne i nye biler fra 2021

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Man tenker kanskje ikke på McIntosh som produsent av bilstereo, men de har faktisk laget både radioer, CD-spillere og forsterkere for bil. Høyttalere også, og mye av det ble laget etter at japanske Clarion kjøpte McIntosh. Nå er Clarion for lengst ute, og McIntosh Group som de nå heter, eier også Sonus faber som ikke akkurat er kjent for bilstereo, men som utstyrte en Pagani Huayra med lyd i 2013.

Sonus faber med sju høyttalere og 1200 w effekt i Pagani Huayra.

Nå skriver McIntosh Group at de sammen med Sonus faber skal slå seg sammen med japanske Alps Alpine, for å utstyre nye biler med lyd. Det skal skje allerede i 2021, og McIntosh og Sonus faber skal levere komponenter som Alps Alpine skal sette sammen til billyd i kommende bilmodeller fra hittil ukjente bilprodusenter.

Kanskje japanske, for McIntosh har vært et tilvalg i enkelte Subaru-modeller ganske lenge. Som man kan se i en japansk utgave av Legacy Outback på bildet under.

Alps Alpine er heller ingen nykommer på bilstereo, og har laget spillere, forsterkere og høyttalere for bil i flere tiår. De lager også OEM-løsninger for bilfabrikanter hvor Alpine-navnet ikke vises.

«Vi følte at dette var et perfekt partnerkap siden Alps Alpine og McIntosh Laboratory deler de samme verdiene for lyd i bil. Vår strategiske lagbygging med Alps Alpine er den perfekte arenaen for McIntosh til å ta en etterlengted retur til billyd,» sier Charlie Randall, McIntosh Group CEO og president for McIntosh Laboratory. «Vi er klare til å transformere din neste bil til et vellydende lytterom.»

Alpine Halo 9 med Apple CarPlay.

 

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.