Blir å finne i nye biler fra 2021

Tungvektere slår seg sammen om billyd
Annonse
Annonse
forfatter

Man tenker kanskje ikke på McIntosh som produsent av bilstereo, men de har faktisk laget både radioer, CD-spillere og forsterkere for bil. Høyttalere også, og mye av det ble laget etter at japanske Clarion kjøpte McIntosh. Nå er Clarion for lengst ute, og McIntosh Group som de nå heter, eier også Sonus faber som ikke akkurat er kjent for bilstereo, men som utstyrte en Pagani Huayra med lyd i 2013.

Sonus faber med sju høyttalere og 1200 w effekt i Pagani Huayra.

Nå skriver McIntosh Group at de sammen med Sonus faber skal slå seg sammen med japanske Alps Alpine, for å utstyre nye biler med lyd. Det skal skje allerede i 2021, og McIntosh og Sonus faber skal levere komponenter som Alps Alpine skal sette sammen til billyd i kommende bilmodeller fra hittil ukjente bilprodusenter.

Kanskje japanske, for McIntosh har vært et tilvalg i enkelte Subaru-modeller ganske lenge. Som man kan se i en japansk utgave av Legacy Outback på bildet under.

Alps Alpine er heller ingen nykommer på bilstereo, og har laget spillere, forsterkere og høyttalere for bil i flere tiår. De lager også OEM-løsninger for bilfabrikanter hvor Alpine-navnet ikke vises.

«Vi følte at dette var et perfekt partnerkap siden Alps Alpine og McIntosh Laboratory deler de samme verdiene for lyd i bil. Vår strategiske lagbygging med Alps Alpine er den perfekte arenaen for McIntosh til å ta en etterlengted retur til billyd,» sier Charlie Randall, McIntosh Group CEO og president for McIntosh Laboratory. «Vi er klare til å transformere din neste bil til et vellydende lytterom.»

Alpine Halo 9 med Apple CarPlay.

 

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.