Search
Generic filters

Blir å finne i nye biler fra 2021

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Man tenker kanskje ikke på McIntosh som produsent av bilstereo, men de har faktisk laget både radioer, CD-spillere og forsterkere for bil. Høyttalere også, og mye av det ble laget etter at japanske Clarion kjøpte McIntosh. Nå er Clarion for lengst ute, og McIntosh Group som de nå heter, eier også Sonus faber som ikke akkurat er kjent for bilstereo, men som utstyrte en Pagani Huayra med lyd i 2013.

Sonus faber med sju høyttalere og 1200 w effekt i Pagani Huayra.

Nå skriver McIntosh Group at de sammen med Sonus faber skal slå seg sammen med japanske Alps Alpine, for å utstyre nye biler med lyd. Det skal skje allerede i 2021, og McIntosh og Sonus faber skal levere komponenter som Alps Alpine skal sette sammen til billyd i kommende bilmodeller fra hittil ukjente bilprodusenter.

Kanskje japanske, for McIntosh har vært et tilvalg i enkelte Subaru-modeller ganske lenge. Som man kan se i en japansk utgave av Legacy Outback på bildet under.

Alps Alpine er heller ingen nykommer på bilstereo, og har laget spillere, forsterkere og høyttalere for bil i flere tiår. De lager også OEM-løsninger for bilfabrikanter hvor Alpine-navnet ikke vises.

«Vi følte at dette var et perfekt partnerkap siden Alps Alpine og McIntosh Laboratory deler de samme verdiene for lyd i bil. Vår strategiske lagbygging med Alps Alpine er den perfekte arenaen for McIntosh til å ta en etterlengted retur til billyd,» sier Charlie Randall, McIntosh Group CEO og president for McIntosh Laboratory. «Vi er klare til å transformere din neste bil til et vellydende lytterom.»

Alpine Halo 9 med Apple CarPlay.

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.