Nyhet

Blir å finne i nye biler fra 2021

Tungvektere slår seg sammen om billyd

Skrevet av / 12.08.20 - 11:29
Blir å finne i nye biler fra 2021

Man tenker kanskje ikke på McIntosh som produsent av bilstereo, men de har faktisk laget både radioer, CD-spillere og forsterkere for bil. Høyttalere også, og mye av det ble laget etter at japanske Clarion kjøpte McIntosh. Nå er Clarion for lengst ute, og McIntosh Group som de nå heter, eier også Sonus faber som ikke akkurat er kjent for bilstereo, men som utstyrte en Pagani Huayra med lyd i 2013.

Sonus faber med sju høyttalere og 1200 w effekt i Pagani Huayra.

Nå skriver McIntosh Group at de sammen med Sonus faber skal slå seg sammen med japanske Alps Alpine, for å utstyre nye biler med lyd. Det skal skje allerede i 2021, og McIntosh og Sonus faber skal levere komponenter som Alps Alpine skal sette sammen til billyd i kommende bilmodeller fra hittil ukjente bilprodusenter.

Kanskje japanske, for McIntosh har vært et tilvalg i enkelte Subaru-modeller ganske lenge. Som man kan se i en japansk utgave av Legacy Outback på bildet under.

Alps Alpine er heller ingen nykommer på bilstereo, og har laget spillere, forsterkere og høyttalere for bil i flere tiår. De lager også OEM-løsninger for bilfabrikanter hvor Alpine-navnet ikke vises.

«Vi følte at dette var et perfekt partnerkap siden Alps Alpine og McIntosh Laboratory deler de samme verdiene for lyd i bil. Vår strategiske lagbygging med Alps Alpine er den perfekte arenaen for McIntosh til å ta en etterlengted retur til billyd,» sier Charlie Randall, McIntosh Group CEO og president for McIntosh Laboratory. «Vi er klare til å transformere din neste bil til et vellydende lytterom.»

Alpine Halo 9 med Apple CarPlay.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top