Nyhet

Bilprodusenten NIO åpner utviklingssenter i Berlin

Den kinesiske bilprodusenten skal forske på in-car AI og brukeropplevelse i sitt tyske forskningslaboratorium.

Skrevet av / 06.07.23 - 14:54
Bilprodusenten NIO åpner utviklingssenter i Berlin

Det kan neppe være enkelt å selge biler over hele verden og samtidig forsøke å tilfredsstille kunder med vidt forskjellige behov. For ikke å snakke om at det er ulike regler og krav i forskjellige regioner. Et viktig steg fremover er at NIO nå åpner et Innovation Center i Berlin.

Foto: NIO

Selskapet forteller åpent at Berlin-teamet vil fokusere på å utvikle teknologier som er spesielt tilpasset behovene til europeiske brukere. Det nye senteret vil ha teams for Digital Systems, Digital Development, Digital Cockpit, Autonomous Driving (AD) og Power. Disse vil være ansvarlige for å utvikle ny teknologi, samt lokalisere, teste og validere den i Europa.

Hui Zhang, Vice President for NIO Europe (Foto: NIO)

Med NIOs smarte systemer og vårt nye Innovation Centre i Berlin vil våre premium-elbiler bli smartere, ikke bare i Europa, men også globalt. Med vår nye base i Berlin vil NIO tiltrekke seg verdens beste programvareutviklere og ingeniører for å skape fremtidens biler med en førsteklasses brukeropplevelse, sier Hui Zhang, Vice President for NIO Europe.

Blant de nye funksjonene som allerede er lansert, er Video-on-Demand, smart charging og NOMI feedback (selskapets stemmeassistent).

NIO lanserer stasjonsvognen ET5 Touring

På en lansering 15. juni avduket NIO to biler: crossover-SUV-en EL6 og stasjonsvognen ET5 Touring. Begge er plenty spreke.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top