Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Car på vei

Kan komme allerede i 2025.

Skrevet av / 19.11.21 - 10:46
Apple Car på vei

Et av de mest seiglivede ryktene i de siste årene, er ryktene om at Apple skal lage en elbil. Men som alle andre Apple-rykter, er det ingen som vet noe konkret, før Tim Cook avslører det ferdige produktet.

Nå mener Bloomberg at det kan skje allerede i 2025, som i tilfelle vil være tidligere enn tidligere antatt. Og her er antatt det korrekte ordet, for så langt har ingen troverdige opplysninger lekket om Apple elbilprosjekt. Som visstnok kalles Project Titan internt.

Bloomberg mener også at den kommende Apple-bilen, trolig blir en rent selvkjørende bil, altså uten ratt og pedaler, men igjen – det gjenstår å se.

Apple har hentet folk fra Tesla, Mercedes-Benz og Ford, blant andre, til prosjektet, som skal ha vært startet allerede i 2014.

Hvis det stemmer at Apple skal lansere en selvkjørende bil, blir det trolig den første som antagelig virker. Så langt har ingen klart å lage en bil som kjører av seg selv, og Tesla som lenge har sagt at de skal være først med selvkjørende biler, er i følge analytikere langt unna å realisere et selvkjørende kjøretøy.

Vanaram har laget denne renderingen av en Apple-bil. Men sånn blir den ikke seende ut. Garantert.

Ifølge Bloomberg har Uber gitt opp sitt selvkjørende prosjekt, og er i ferd med å selge seg ut av prosjektet.

Som vanlig kommenterer ikke Apple rykter, og de avviser å la seg intervjue om prosjekter som er underveis, men i et podkast-intervju med Kara Swisher, sa Tim Cook: – Vi gjennomgår så mange ting internt, og mange av dem ser aldri dagens lys. Jeg sier ikke at ett ikke vil.

Et så avansert prosjekt som en selvkjørende bil, krever mye utvikling, men også hardware som ikke akkurat er hyllevare.

Apple kan godt måtte utvikle sine egne chiper og Lidar-teknologi, for å realisere en selvkjørende bil. Det rent mekaniske er kjent teknologi, men å få det til å spille sammen med selvkjøringsteknologi, har vist seg å være uhyre vanskelig.

Man må også ta hensyn til at teknologien skal fungere i ulike miljøer, under ulike temperatur og værforhold, og sist men ikke minst: En selvkjørende bil skal kunne orientere seg trygt og sikkert også hvis noe svikter, og den må tilfredstille krav fra trafikksikkerhetsmyndigheter, som ennå ikke er hugget i stein.

En Apple-bil kan godt utvikles i Cupertino, men den vil bli produsert i Østen. Trolig hos en bilfabrikant, som har erfaring med produksjonslinjer for kjøretøy, og kompetansen som trengs.

Foxconn, som produserer blant annet iPhone for Apple, har allerede antydet at de liker tanken på å produsere en elbil. Og har allerede vist en prototype på en bil, og en buss. Begge batteridrevet.

Apple kunne valgt en enklere vei inn i bilmarkedet. Et partnerskap med en bilprodusent ville vært langt billigere og Apple kunne hatt en elbil i markedet ennå raskere, men det ville blitt en elbil med ratt og pedaler.

Det kan derfor se ut som Apple har valgt å la Tesla og andre bilprodusenter ta seg av den delen av markedet.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Scroll to Top